НОВИНИ

Испанският премиер пристигна в Киев за среща със Зеленски

Ива Стойкова
от Ива Стойкова
11:23, 01.07.2023
Чете се за: 01:32 мин.
По света
Слушай новината

Испанският премиер Педро Санчес пристигна в Киев за среща с Володимир Зеленски. Посещението има символичен характер, тъй като днес Испания поема ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз.

Директорът на ЦРУ Уилям Бърнс е посетил наскоро Украйна, където се е срещнал с представители на разузнаването и с украинския президент, съобщи представител на американското правителство.

Според американски медии Бърнс се е обадил и на ръководителя на руската Служба за външно разузнаване Сергей Наришкин, за да увери Кремъл, че Съединените щати нямат нищо общо с бунта на частната наемническа компания "Вагнер".

На този фон продължава украинската контраофанзива, която според началника на въоръжените сили на Съединените щати Марк Мили се развива по-бавно от прогнозираното.

Украинският президент разпореди укрепване на северния военен сектор във връзка с прехвърлянето в Беларус на "Вагнер" и нейния лидер Евгений Пригожин.

В интервю за португалската телевизия руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Русия ще излезе по-силна след метежа.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Върховният съд на САЩ обяви за невалиден плана на Байдън
Върховният съд на САЩ обяви за невалиден плана на Байдън
Ботев Пловдив представи Янис Карабельов
Ботев Пловдив представи Янис Карабельов