НОВИНИ

Историческо! Лудогорец спечели рекордна десета поредна титла на България

bnt avatar logo
от Калоян Николов
09:28, 05.05.2021
Чете се за: 00:50 мин.
Футбол
историческо лудогорец спечели рекордна десета поредна титла българия

Лудогорец пренаписа историята на българския клубен футбол. "Орлите" победиха Берое с 3:1 в първия кръг от плейофната фаза на първенството и станаха шампиони за десети пореден път.

Домакините редуваха пропуск след пропуск, но все пак откриха чрез Кирил Десподов в 27-ата минута. Голът бе зачетен с помощта на нововъведената у нас система ВАР, след като отсъдената засада бе отменена.

В 38-ата минута Гаюс Макута изравни от дузпа за Берое след нова намеса на ВАР, този път заради игра с ръка на защитник на лудогорци в собственото наказателно поле.

Чак в 79-ата минута с хубав удар, при който топката първо срещна сглобката на вратата, Доминик Янков направи резултата 2:1. Четири минути след това Клаудиу Кешеру реализира 17-ия си гол в първенството за крайното 3:1.

С 67 точки Лудогорец е недостижим на върха, пред ЦСКА София с 53 и Локомотив Пд с 52 и мач по-малко. Беройци са шести с 37 точки.

Триумфът на разградчани е безпрецедентен, тъй като нито един български отбор досега не е печелил десет шампионски титли подред. Рекордът до момента принадлежеше на Лудогорец и ЦСКА - по девет поредни титли.

Лудогорец остава единственият клуб в Европа, който през последните десет първенства има десет титли. В края на миналия сезон с по девет поредни можеха да се похвалят още Селтик и Ювентус.

Грандовете от Шотландия и Италия обаче загубиха битката съответно с Рейнджърс и Интер и така Лудогорец остана сам с десет титли за десет поредни сезона.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Десницата печели регионалните избори в Мадрид
Десницата печели регионалните избори в Мадрид
Вход свободен: Военноисторическият музей отваря врати в Деня на храбростта
Вход свободен: Военноисторическият музей отваря врати в Деня на храбростта