НОВИНИ

Италиански борец разкри, че е отхвърлил подкуп от 300 хиляди долара на олимпийския квалификационен турнир в Баку

Двукратният световен шампион и бронзов олимпийски медалист в борбата от Рио де Жанейро 2016 Франк Чамизо сподели, че директно е получил финансово предложение, за да загуби в някоя от своите срещи

италиански борец разкри отхвърлил подкуп 300 хиляди долара олимпийския квалификационен турнир баку
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:32, 11.04.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Двукратният световен шампион и бронзов олимпийски медалист в борбата от Рио де Жанейро 2016 Франк Чамизо от Италия направи шокиращо разкритие, че е отхвърлил подкуп от 300 хиляди долара, за да загуби доброволно мач на квалификационния турнир за Игрите в Париж 2024, който се проведе в Баку миналата седмица.

Роденият в Куба Чамизо, който защитава цветовете на "Скуарда Адзура" от 2013 година насам, отстъпи в решителния спор за квота за Олимпиадата във френската столица, губейки спорно от азера Туран Байрамов в категория до 74 кг на свободния стил.

"Знаех, че трябва да съм два пъти или три пъти по-добър от останалите, защото се състезавах в тяхната страна и можеха да купят всеки. Искам да кажа, че дойдоха при мен и ми предложиха 300 000 долара, за да загубя. Не искам да кажа кой, но това се случи сутринта преди борбите", сподели в интервю състезаващият се за Италия борец.

"Дали се притеснявам, че мога да си платя за тези думи? Аз идвам от Куба, не ме е страх от нищо. Сега съм в свободна страна, казвам това, което виждам и мисля. Никой не може да ме спре", допълни той.

Миналата седмица в полуфиналите при 74-килограмовите на свободния стил Франк Чамизо и Туран Байрамов играеха при резултат 8:8, когато бившия световен шампион отбеляза две точки, които можеха да му осигурят място на Олимпийските игри в Париж. Първоначално, съдиите край тепиха му ги признаха, но впоследствие уважиха обжалването на азерския треньор и така в крайна сметка победата остана за Байрамов.

"Искам да се извиня на всички, които са гледали това, моят спорт е красив. Това са група от корумпирани хора. Много тъжно, сърцето ми плаче", написа Франк Чамизо след схватката в социалните мрежи.

За бронзовия медалист от Рио де Жанейро 2016 все пак ще има още една възможност да заслужи правото си да участва на Игрите в Париж през лятото, като за целта той ще преследва място в челната тройка по време на световната квалификация в Истанбул между 9 и 12 май.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Виетнамска милардерка беше осъдена на смърт заради финансова измама
Виетнамска милардерка беше осъдена на смърт заради финансова измама
Сестри Стоеви се класираха за четвъртфиналите на европейското първенство по бадминтон
Сестри Стоеви се класираха за четвъртфиналите на европейското първенство по бадминтон