НОВИНИ

Италия надигра тотално Полша и пое лидерството в групата

Борил Гочев
от Борил Гочев
22:56, 15.11.2020
Чете се за: 01:29 мин.
Футбол
италия надигра тотално полша пое лидерството групата

Футболистите на Роберто Манчини изиграха много силен двубой, който в край на сметка спечелиха с 2:0, но резултатът можеше да бъде далеч по-неприятен за гостите, ако не бяха спасяванията на техния вратар, Войчех Шчесни.

С победата "адзурите" излязоха начело в тази група А1 в Лигата на Нациите с 9 точки и на 18 ноември гостуват на Босна и Херцеговина в мач, който може да им подпечата класирането за финалната четворка.

Междувременно Дружина Полска от лидер се смъкна до 3-та позиция, но запазва шансове за първото място, които обаче минават през задължителен успех срещу Нидерландия след три дни.

Очаквано домакините започнаха по-активно срещата и още в 7-та минута Федерико БЕрнардески стреля опасно от дистанция, но съотборникът му в тима на Ювентус, Войчех Шчесни спаси.

В 20-та минута "адзурите" вкараха чрез Лоренцо Инсиние, който остана непокрит сред разредената полска отбрана. За съжаление на кралскосините обаче, голът беше отменен, защото главния съдия Клеман Тюрпен счете, че Андреа Белоти, който беше в положение на засада е попречил на вратаря Шчесни да се намеси.

Логичното все пак се случи в 27-та минута, когато Криховяк задържа Белоти в наказателното поле и италианците получиха право да изпълнят дузпа. Зад топката застана Жоржиньо и футболистът на Челси даде аванс на домакините.

До почивката те продължиха да бъдат по-дейния състав, но въпреки това нов гол не падна.

След подновяването гостите започнаха по-мотивирано, но ентусиазмът им можеше много бързо да бъде попарен в 53-та минута, когато удар на Инсиние премина на сантиметри от целта.

Отново той шест минути по-късно обстрелва вратата на Дружина Полска, но този път стражът Шчесни се намеси решително.

Действията продължиха да се развиват пред вратата на гостуващия тим, след като в 66-та минута, току-що влезлият Доменико Берарди намери топката от въздуха, но ударът му все пак излезе с малко встрани.

В 73-та минута "адзурите" претендираха за дузпа за игра с ръка на Ян Беднарек в наказателното поле, а повторенията потвърдиха, че такава в действителност е трябвало да бъде отсъдена, но поради липсата на ВАР Клеман Тюрпен просто даде знак играта да продължи.

Четири минути по-късно ситуацията на поляците се утежни допълнително, тъй като бившия футболист на Лудогорец, Яцек Горалски си изкара втори жълт картон за грубо влизане в тялото на Белоти и бе пратен предсрочно под душовете.

Кралскосините отново бяха много близо до второ попадение в 81-та минута, но отново Шчесни се оказа непреодолимо препятствие, този път за Емерсон.

Вратарят на Ювентус все пак капитулира за втори път три минути по-късно, когато Лоренцо Инсиние намери Доменико Берарди и нападателят на Сасуоло отбеляза втория гол в мача и втори за него с националната фланелка.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Надал вгорчи дебюта на Рубльов в "О2 Арена"
Надал вгорчи дебюта на Рубльов в "О2 Арена"
Белгия прекърши надеждите на Трите Лъва
Белгия прекърши надеждите на Трите Лъва