НОВИНИ

Италия – Канада е вторият полуфинал на Купа Дейвис

феликс оже алиасим срази карлос алкарас класира финала базел
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:27, 25.11.2022
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Фабио Фонини и Симоне Болели стигнаха до категоричен успех в решителните двойки, за да гарантират победа на Италия над САЩ с 2-1 в четвъртфинала им от турнира за Купа Дейвис в Малага.

„Много съм щастлив, тук съм със своя „брат“. Играхме много добре“, каза Фонини, след като тандемът срази Джак Сок и Томи Пол с 6-4, 6-4.

Италианците, без най-добрите си двама тенисисти – 15-ият Яник Синер и 16-ият Матео Беретини, елиминираха американски отбор, воден от деветия в света Тейлър Фриц и Франсис Тиафо, който е в топ 20. Лоренцо Сонего, 45-и в класацията на АТП, надви Тиафо с 6-3, 7-6 (7), но впоследствие Фриц възстанови равенството след успех над Лоренцо Музети със 7-6 (8), 6-3. Това доведе до първия двубой на двойки през седмицата, след като първите два четвъртфинала бяха решени след вторите мачове на сингъл. В него триумфът бе „Скуадрата“.

В събота Италия, чиято единствена титла в отборната надпревара е от 1976 г., ще играе с вицешампиона от 2019 г. Канада. Ян-Ленард Щруф, намиращ се на 152-о място в световната ранглиста, даде преднина на германците в четвъртфиналите след чудесен успех над 18-ия Денис Шаповалов с 6-3, 4-6, 7-6 (2). Феликс Оже-Алиасим, най-високо ранкираният в Малага под №6, възстанови паритета след победа над Оскар Оте с 7-6 (1), 6-4. Оже-Алиасим направи 15 аса и 21 уинъра, осъществявайки единствения пробив в мача в седмия гейм на втория сет.

След това Шаповалов и Вашек Поспишил се справиха с тандема Кевин Кравиц/Тим Пюц за успех с 2-6, 6-3, 6-3 за място на полуфиналите за четвърти път. Днес двукратните шампиони от Хърватия се изправят срещу Австралия, който има 28 триумфа за Купа Дейвис, в първия 1/2-финал от тазгодишното издание.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ловешки дърворезбар направи реплика на прочутата картина „Ръченица“
Ловешки дърворезбар направи реплика на прочутата картина „Ръченица“
Сигнал за бомба в Софийския районен съд
Сигнал за бомба в Софийския районен съд