НОВИНИ

ИТН и "Възраждане" поискаха вчерашното заседание на здравната комисия да бъде обявено за недействително

Десислава Маркова
от Десислава Маркова
11:14, 06.01.2022 (обновена)
Чете се за: 02:17 мин.
У нас
възраждане итн искане вчерашното заседание здравната комисия обявено недействително
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

"Има такъв народ" и "Възраждане" поискаха отмяна на решението на здравна комисия от вчера, която прие в сградите на Народното събрание да се влиза само със зелен сертификат.

Мотивът им е, че за извънредното заседание на здравната комисия не са известени всички нейни членове, което е в нарушение на правилата и така техните представители са отсъствали.

От "Възраждане" възразиха остро срещу заседанието на комисията, като заявиха, че колежката им от групата умишлено не е била уведомена за заседанието.

От "Има такъв народ" казаха, че не само опозицията, но и представители на управляващата коалиция не са били уведомени и настояват председателят на НС Никола Минчев да обяви вчерашното заседание за недействително.

Председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов каза:

"Г-н Председател, да ви кажа, че не само представителите на опозицията не е била известена, но и част от коалиционните ви партньори, сред които сме и ние. Нашите представители не са били известени. Д-р Силви Кирилов е отишъл просто, защото е разбрал на вратата, другите наши членове изобщо не са били известени, така че ние смятаме, че това заседание вчера на правна трябва да бъде обявено за недействително, на здравна. И моля ви се, спазвайте правилата, защото почвате леко да будите мисли".

От ГЕРБ поискаха да бъде уважен и внесеният от тях проект за зеления сертификат.

За днес беше обявено ново извънредно заседание на правна комисия. След заседанието Атанас Славов от ПГ на "Демократична България" каза:

"Не бива да подценяваме ролята, която НС има в публичния живот на страната и посланията, които излъчваме като народни представители, когато спазваме или неспазваме правилата. От тази гледна точка за нас е изключително важно проектът на решение да бъде разгледан, приет. Не считам, че се нарушават конституционни права на когото и да било."

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Кола прегази велосипедист край Русе
Кола прегази велосипедист край Русе
Румен Радев: Към момента никой не е поставял въпроса за разполагане на допълнителни военни сили в България
Румен Радев: Към момента никой не е поставял въпроса за разполагане на допълнителни военни сили в България