Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Ива Митева и Любомир Каримански влизат в коалиция “Заедно”

Милена Кирова
от Милена Кирова
11:21, 14.02.2023
Чете се за: 04:10 мин.
У нас
Слушай новината

Ексдепутати от "Има такъв народ" влизат в коалиция “Заедно”. Ива Митева и Любомир Каримански залагат на умерена политика. Поставят акцент върху проблема с обедняването и финансовият растеж, дълбока съдебна реформа и развитие на пряката демокрация. Коалицията обединява Партията на зелените, Социалдемократическата партия, партия “Сбор” и Движението на непартийните кандидати.

Позиционират се в център-дясно и очакват на следващите избори поне 10% от гласовете. За раздялата си с “Има такъв народ” Ива Митева каза, че когато принципите им се разминали, си стиснали ръцете и се разделили. За Каримански в партията на Слави Трифонов те са били в ролята на експерти и не са взимали политическите решения, а това не им достигало.

Ива Митева - коалиция “Заедно”: "Може би се питате защо и какъв е нашият мотив да сме заедно. Мотивът е противопоставянето и разделението, гневът, омразата и обедняването на хората. Не сме там, където искахме да бъдем. Смятаме, че е необходимо обединение. Трябва да поставим националните интереси над партийността. Търсихме партии, които са почтени, малко въртени в публичното пространство. Обединение на всяка цена не е възможно. Обединението се случи с Партията на зелените, Социалдемократическата партията, партия "Сбор" и Движението на непартийните кандидати. Темите, за които ще работим са: обедняването и финансовият растеж, борбата с престъпността и съдебната реформа, здравеопазването и социалната политика, културата, пряката демокрация, която трябва да се развива, защото с референдуми се решават нещата по най-представителния начин. Търсим единение и съгласие, червени линии няма да чертаем, защото те ни влачат надолу. Умерена политика, която да ни донесе сигурност".

Любомир Каримански - коалиция “Заедно”: "Хората ни имат доверие и тези, които ни имат доверие, трябва да знаят, че следващите стъпки са решенията. Когато те си вземат не само от един лидер, те са по-реалистични. Трябва да насърчаваме различните виждания. След решенията идват отговорностите. Всеки един от нас е готов да поеме отговорност. По проблема с цените предлагаме да се прекратят нелоялните практики със сериозни санкции".

снимки: БГНЕС

Ива Митева - коалиция “Заедно”: "Не сме заедно със Слави, защото всеки поема по своя път. Когато принципите се разминават, си стискаме ръцете и се разделяме. Оставам с уважение към Трифонов, но когато принципите и политиките се разминат, трябва да се разделиш. Не поддържам контакт с никой от ИТН. Тук сме се разбрали да си имаме доверие. Ние влизаме с имената си - те са почтени и искаме да излезем с тези имена. Затова и основната ни думичка ще бъде морал".

Любомир Каримански - коалиция “Заедно”: "Това, което не ни достигна там е, че ние бяхме в ролята на експерти и не взимахме политическите решения. Поставяме началото на нов тип политика, която да сложи края на политическата безпътица".

Юлиан Софрониев - коалиция “Заедно”: "Ние сме в дясното пространство, така че политиките ни ще бъдат център-дясно".

Ива Митева - коалиция “Заедно”: "С отцепилите се от ИТН не сме говорили, защото това е непочтено. Никой няма претенция за листите. Имената ще се слагат на масата. Председателстващ на коалицията ще бъда аз. В структурата влизат председателите на четирите партии, Любомир Каримански и Юлиан Софрониев".

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ясен е съставът на Левски за контролата със Струмска слава
Ясен е съставът на Левски за контролата със Струмска слава
Мануела Малеева празнува рожден ден
Мануела Малеева празнува рожден ден