НОВИНИ

Ива Митева предлага отмяна на лятната ваканция на депутатите

bnt avatar logo
от БНТ
11:59, 21.07.2021
Чете се за: 01:25 мин.
У нас

Ще поставя въпроса на председателския съвет за отмяна на лятната ваканция на депутатите. Така е редно, не е редно народните представители да почиват, след като нямаше толкова дълго парламент, но е въпрос на гласуване. Това заяви в кулоарите на парламента след края на първото заседание на 46-ото Народно събрание избраният за председател Ива Митева.

"Този парламент няма да е по-лек от другия, до момента, в който има кабинет и се осъществи мандатът, ще бъде напрегнато. Страстите ще продължават, това ще го видим още днес с внасянето на законопроекти и проекти за решение. Днес беше спокоен ден, иска ми се в 46-ия парламент да започне да се прилага правилникът", допълни Ива Митева.

Тя изрази надежда да не се злоупотребява с правилника, народните представители да го спазват стриктно и да не се сърдят, когато бъдат наказвани.

46-ият парламент започна работа

"Предполагам, че президентът няма да се бави с възлагането на проучвателния мандат, надявам се да има разговор между парламентарните групи", каза още председателят на парламента Ива Митева.

ВСИЧКО ЗА СТАРТА НА НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Божидар Краев пред сензационно завръщане в Левски
Божидар Краев пред сензационно завръщане в Левски
Откриха огромно количество негодно за консумация месо в склад край Пазарджик
Откриха огромно количество негодно за консумация месо в склад край Пазарджик