НОВИНИ

Ивайло Чочев е най-добрият футболист за юли

Ивайло Чочев
Снимка: ПФК ЦСКА 1948
bnt avatar logo
от БНТ
16:38, 12.08.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Ивайло Чочев стана най-добър футболист за месец юли в Първа лига според статистическата платформа InStat. Полузащитникът на ЦСКА 1948 получи специален трофей за постижението си, съобщиха от клуба.

Чочев бе определен за най-добър футболист в Първа лига за месец юли, след като надви конкуренцията в авторитетната класация, която се организира за пети пореден сезон от Асоциацията на българските футболисти (АБФ), в сътрудничество с InStat - една от най-големите компании за футболни анализи и статистика.

Ивайло Чочев натрупа индекс 260 и изпревари нападателя на Левски Уелтън, който остана на втора позиция с индекс 259. Третото място зае Каули Оливейра от Лудогорец с индекс 256.

За победител се обявява футболистът с най-висок индекс, който се определя чрез формула на основа действията на играча - голове, асистенции, точност на подавания, успешни единоборства и други показатели. Процентът на успешни действия увеличава индекса, като върху него оказва влияние и нивото на опонента в мача.

Ивайло Чочев за първи път печели класацията, като през юли халфът на "червените" блесна с четири попадения при победата на столичани над Ботев (Враца) с 5:2 на стадион "Витоша" в двубоя от петия кръг на шампионата. Чочев отбеляза по веднъж през юли и при равенството в гостуването на Пирин (Благоевград) - 1:1 във втория кръг от шампионата, както и при равенството при домакинството срещу Лудогорец - 2:2 в третия кръг.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.сbnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парвиз Умарбаев: ЦСКА 1948 има високи цели, готов съм да играя
Парвиз Умарбаев: ЦСКА 1948 има високи цели, готов съм да играя
Наводнения в Лас Вегас заради проливните дъждове
Наводнения в Лас Вегас заради проливните дъждове