НОВИНИ

Ивайло Чочев: Класиране за евротурнирите ще бъде най-добрият завършек на сезона

ивайло чочев класиране евротурнирите добрият завършек сезона
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:53, 06.10.2022
Чете се за: 03:55 мин.
Спорт
Слушай новината

На специална церемония в Пресклуб „България“ голмайсторът на ЦСКА 1948 Ивайло Чочев бе награден за най-добър футболист на 12-ия кръг от efbet Лига

Звездата на „червените“ вкара два гола и направи асистенция при победата с 3:1 над Локомотив Пловдив и вече има 13 точни попадения в първенството, за което получи 7 гласа от участвалите в анкетата на Пресклуба 19 футболни треньори и специалисти.

Ивайло Чочев благодари на всички треньори, които са гласували за него и подчерта, че дъщеричката му Ивайла е на първо място в неговия живот и разясни на коя позиция на терена се чувства най-добре.

„Обичам да играя и играя в момента дефанзивен халф, това е позицията, на която съм играл почти през цялото време в моята кариера. С изключение на моментите, когато мои колеги са били контузени и съм ги замествал. Доста по-различен е животът вече, може би съм по-отговорен, цялото ми внимание е насочено към моята дъщеричка, всичко друго е на втори план, тя е на първо място, може би имам допълителна сила от нея. Успявам да се наспя, да“, каза Чочев и добави, че е нормално да има повече изисквания към играчите.

„Напрежението в отбора вече е по-голямо, по-напред е в класирането, може би футболистите имат по-голямо самочувствие“, добави той.

Чочев се надява ЦСКА 1948 да продължи с доброто представяне и да се задържи в тройката.

„Не усещам по-специално внимание от защитниците към мен спрямо миналата година. Моята задача не са головете, но се радвам, че в момента бележа и помагам да сме в челото в класирането. Имаме 22 основни футболисти, равностойни, които могат да започнат веднага мача. При нас няма 11 човека, които да са постоянни титуляри“, допълни Чочев.

Ивайло Чочев заяви, че според него може би след Лудогорец, ЦСКА 1948 има най-дълга скамейка и широк състав: „Когато играта не върви на някого, може да влезе друг на негово място и да помогне“.

Той уточни, че турнирът за Купата на България е най-прекият път към спечелване на отличие и целта на ЦСКА 1948 е да се достигне възможно най-напред в надпреварата.

„Ако успеем да се класираме за евротурнирите, ще е най-добрият завършек на сезона. Трудно ще бъде, но ще се борим до самия край. Това ще е плюс и за всички млади момчета в нашия отбор – да могат да се развиват. Трудно бих наредил финалната тройка, отборите сме на една-две точки разлика, може би и зимната селекция ще окаже влияние, започват наказания за картони, терените ще бъдат тежки в предстоящите мачове, така че битката за първите места ще бъде оспорвана“, заключи Ивайло Чочев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трета жертва след руския удар срещу Запорожие
Трета жертва след руския удар срещу Запорожие
38 са вече жертвите на нападението в Тайланд, 22 от тях - деца
38 са вече жертвите на нападението в Тайланд, 22 от тях - деца