НОВИНИ

Ивайло Чочев: Очаква ни тежък мач срещу много добър отбор

Полузащитникът на Лудогорец отбеляза силните страни на чехите, но подчерта и бързината в предни позиции, с която разполагат българските шампиони.

ивайло чочев оставам цска 1948 целта третото първенството купата
Снимка: БГНЕС АРХИВ
bnt avatar logo
от БНТ
15:23, 24.09.2024
Чете се за: 02:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Полузащитникът на Лудогорец Ивайло Чочев смята, че победител в утрешната среща от турнира Лига Европа срещу Славия Прага ще бъде този отбор, който направи по-малко грешки. Бившият футболист на ЦСКА и на ЦСКА 1948 отбеляза силните страни на чехите, но подчерта и бързината в предни позиции, с която разполагат българските шампиони.

Мачът на стадион "Хювефарма-арена" в Разград започва в 22:00 часа на 25 септември.

"Мисля, че ни очаква един много тежък мач срещу много добър отбор. Вчера имахме възможност да ги гледаме, треньорите ни запознаха с техния стил на игра и мисля, че ни очаква сериозен двубой срещу състав с добри изпълнители. Но мисля, че ако изпълним това, което имаме като заръки, като тактически указания и влезем концентрирани, можем да постигнем един добър резултат", започна Чочев.

"Много е важно да стартираме с победа. Защото знаете, че когато един отбор тръгне с положителен резултат, в следващите мачове има едно спокойствие и може да покаже по-добра игра. Очаква ни много труден мач, но се надявам да изпълним всичко, което се иска", добави полузащитникът.

Той отбеляза физическото присъствие на играчите на Славия Прага, което се набива на пръв поглед в мачовете с тяхно участие.

"За всички е ясно, че ние имаме доста бързи и технични футболисти, особено в предни позиции. Те залагат повече на физика, на единоборства, на колектив. Но смятам, че това няма да е от значение как ще завърши мача, а кой ще направи по-малко грешки и кой ще се справи по-добре тактически", сподели роденият в Плевен футболист.

След това последва въпрос и с кой тим би сравнил чешките вицешампиони.

"Не мога да кажа на кого бих определил Славия Прага, но са състав, който обича да играе директен футбол. Имат в атака футболисти, които добре задържат топката и изчакват отбора да прелее в предни позиции. Те са отбор, който е доста динамичен, разчита на центрирания. Също така в последните 16 метра насищат доста зоната и са много опасни", завърши Ивайло Чочев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Даниел Иванов-Аоияма сложи край на спортната си кариера
Даниел Иванов-Аоияма сложи край на спортната си кариера
Ураганът "Джон" връхлетя Мексико със скорост на вятъра от близо 200 км/ч
Ураганът "Джон" връхлетя Мексико със скорост на вятъра от близо 200 км/ч