НОВИНИ

Ивайло Дражев намекна за политически избор за президент на БФС

извънреден конгрес за БФС
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:00, 12.10.2021
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Ивайло Дражев, който е кандидат за президент на БФС, обяви, че в момента българският футбол се управлява като „някакъв тип монархия“. Той намекна, че има политически интереси при избора на ново ръководство на Българския футболен съюз.

Ивайло Дражев беше категоричен, че има клубове-фантоми на конгреса, както и такива, които е трябвало да променят делегатите си след натиск.

„Най-важно е какъв ще е изпълкомът на този футболен съюз. Направих конкретно предложение, всички клубове да си избират зоналните представители. Избират член, който става член на Изпълкома. Не може президентът на представлява президента, ние сме обърнали нашата организация на някакъв тип монархия. Това трябва да спре. Аз съм им простил на всички тия дето ми причиниха толкова мръсотии. Боби Михайлов е 20 години във футбола, вие броите 16, но са 20 години. Аз държа колективен орган да ръководи тази организация“, сподели Ивайло Дражев.

Извънреден конгрес на БФС се провежда в зала 1 на НДК.

„Не съм убеден, че битката е равностойна, предопределен е изборът, като видях с какво мнозинство се избират комисиите. Има колкото искате клубове-фантоми на този конгрес. Изборът на делегати е манипулиран, затова и решенията на конгреса също са манипулирани“, каза още Дражев.

„Вътре в залата е едно гъмжило, предложих на Камен Костадинов да спре да съставя комисии от Североизточна България. Знаете там, че движението има там сериозни представители. От много време Красен Кралев има амбиции да оглави организацията. Поради тази причина се случиха някои случки преди година и половина. Сега ситуацията е следната, ако има днес валиден избор, би трябвало да има и редовен конгрес през март месец. В момента няма действащ президент и Изпълком“, завърши Ивайло Дражев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът: Силното местно самоуправление е важна предпоставка за устойчивото развитие на България
Президентът: Силното местно самоуправление е важна предпоставка за устойчивото развитие на България
Започва нов прием на документи по мярката 60 на 40
Започва нов прием на документи по мярката 60 на 40