НОВИНИ

Ивайло Иванов повежда джудистите ни на Европейското в Лисабон

bnt avatar logo
от Калоян Николов
13:01, 13.04.2021
Чете се за: 00:35 мин.
Бойни спортове
ивайло иванов повежда джудистите европейското лисабон

Първенството от 16 до 18 април ще носи точки за олимпийската ранглиста, в която Иванов, който е двукратен европейски вицешампион, е 11-и в света при 81-килограмовите и вече си е осигурил участие за Игрите в Токио през лятото.

На татамито ще излязат още четирима българи – Янислав Герчев (60 кг.), Божидар Темелков (66 кг.), Марк Христов (73 кг.) и Даниел Дичев (100 кг.).

В португалската столица националите ще бъдат водени от треньорите Атанас Герчев и Свилен Скерлев.

Българското участие на шампионата ще бъде открито от Герчев и Темелков, които излизат в петък. Марк Христов и Ивайло Иванов стартират в събота, а в неделя - Даниел Дичев.

По време на закриването на надпреварата в неделя ще бъде и церемонията по предаването на знамето на европейската федерация на следващата страна-домакин.

През 2022 г. София ще посрещне най-добрите джудисти в Европа, като за първи път България ще стане арена на схватките при мъжете и жените. Досега страната ни е била домакин на 5 първенство, но за по-малките възрасти.

Знамето ще бъде предадено на президента на родната федерация Румен Стоилов, а по време на церемонията ще бъде излъчен и рекламен клип за София 2022.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦИК: Разминаването в процентите на изборните резултати е заради "Не подкрепям никого"
ЦИК: Разминаването в процентите на изборните резултати е заради "Не подкрепям никого"
Дупки по централна улица във Варна
Дупки по централна улица във Варна