НОВИНИ

Ивайло Ивков призна за интерес на голяма компания към Левски

иво ивков положението левски критично контрол
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:25, 28.06.2022
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков призна, че има интерес от страна на компанията „Юнайтед груп“ за закупуването на клуба.

Той обаче обясни, че евентуално достигане на споразумение е много далеч, евентуално около Нова година. Преди това предстои да се водят преговори, в това число с организираните фенове, както и с организацията „Левски на левскарите“.

"Да, има интерес от нови инвеститори, има интерес от "Юнайтед груп", аз ги потърсих като основен спонсор, защото нашият основен изнемогва. В крайна сметка пристигна писмо в клуба, като ни изпратиха вусши представители преди мача за финала за Купата на България, бяха на стадиона. Хората имат принципен интерес за придобиване на клуба. Но нещата са в зародиш. Никакви заплати не са се договаряли, нито Мъри, нито Наско, нито аз. Ние търсим светло бъдеще за Левски", започна Ивков.

За интерес към Левски се заговори още в средата на май, като тогава наставникът на "сините" Станимир Стоилов призна, че се водят разговори с потенциален инвеститор, но без да назовава неговото име.

"Появи се интерес. Далеч сме от крайно решение, този процес ще продължи поне до Нова година. Ако нещата се задълбочат, собственикът ще вземе решение, ще седнем на една маса, в това число представителите на организирани левскари, както и на „Левски на левскарите“, но е далече този момент.

Иво Ивков направи и кратко финансово резюме за постъпленията и разходите на Левски в последните месеци.

"Искам да обявя кратък отчет. От март до сега в клуба има 5 977 432 лева, основните приходи са от билети, фен магазин, членски карти, ТВ права, реклама и т.н. Аз похарчих 5 677 409.02 лева. Основното перо са обезщетения, заварени стари задължения. 278 хиляди лева за бивши треньори, които ни плашат със съд", каза още Иво Ивков.

Той благодари на всички в клуба за всеотдайността им.

„За пореден път, откакто Станимир Стоилов е тук, завършихме селекцията на клуба преди да започне подготовката. Левски има конвертируем, млад отбор, вярвам, че ще постигаме по-добри резултати. Предстои ни мач, който за нас левскарите е желан. Мисля, че ни се падна най-добрият възможен противник. Ще има футболен празник, два поне", каза още Иво Ивков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ковачевски: Няма нищо ново около френското предложение, разговорите с България продължават
Ковачевски: Няма нищо ново около френското предложение, разговорите с България продължават
Нинова: Последните месеци темата оръжие за Украйна беше употребена грубо и манипулативно
Нинова: Последните месеци темата оръжие за Украйна беше употребена грубо и манипулативно