НОВИНИ

Ивайло Петев: Целият фокус трябва да е върху Астана, отборът е в добро психологическо състояние

Борил Гочев
от Борил Гочев
18:25, 07.08.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
ивайло петев целият фокус астана отборът добро психологическо състояние
Снимка: ПФК Лудогорец
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев говори на традиционната пресконференция преди утрешното гостуване на неговия тим на Астана в среща от третия квалификационен кръг на Лига Европа.

Разградчани се изправят срещу казахстанския шампион във вторник (8 август) от 17:00 часа българско време, а техният наставник сподели, че целият фокус трябва да бъде насочен към този мач.

"Въобще не мисля за Аякс, всеки следващ мач е най-важен. Целият фокус сега трябва да е върху Астана. Изкуственият терен определено дава предимство на Астана. Все пак обаче се надявам настилката да не бъде проблем за нас. Всички картотекирани футболисти са здрави. Единствено мачът ще пропусне Сон, който е наказан заради червения картон в предишния двубой", започна Петев.

Българският специалист призна, че капитанът Кирил Десподов не се е чувствал добре психологически след пропуснатата дузпа преди седмица срещу Олимпия Любляна, която изхвърли родния първенец от Шампионската лига, но увери, че вече всичко в тима е добре.

"Отборът е в добро психологическо състояние преди мача. Кирил Десподов не се чувстваше добре след пропуснатата дузпа срещу Олимпия Любляна, но сега е добре", каза още треньорът на "орлите".

Бившият селекционер на националните отбори на България и Босна и Херцеговина разкри още, че не е водил разговори със Станимир Стоилов, който преди време постигна много успехи начело на Астана.

Накрая Ивайло Петев отговори и на въпрос защо България вече не произвежда футболисти от ранга на Христо Стоичков и Димитър Бербатов.

"Има криза в българския футбол, но се надявам тази тенденция да се промени и да има скоро отново големи български играчи", завърши наставникът на Лудогорец.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Протест в Панагюрище с искане за ефективна правосъдна система
Протест в Панагюрище с искане за ефективна правосъдна система
Протест срещу насилието и за съдебна реформа във Варна
Протест срещу насилието и за съдебна реформа във Варна