НОВИНИ

Ивайло Петев е заразен с COVID-19

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:44, 27.03.2021
Чете се за: 00:50 мин.
Футбол
ивайло петев заразен covid

Настоящият селекционер на Босна и Херцеговина Ивайло Петев е дал положителен тест за коронавирус след завръщането на неговия тим от Финландия, съобщи Футболната асоциация на Босна и Херцеговина на официалния си сайт.

Българският наставник е единственият от отбора, който е дал положителна проба, като от местната федерация заявиха, че все още не е ясно как се е заразил бившият наставник на Лудогорец, тъй като последните му две проби са били отрицателни.

Ето го и официалното съобщение на сайта на Футболната асоциация на Босна и Херцеговина:

"Редовно официално тестване за вируса SARS-CoV-2 беше проведено вчера, след завръщането на нашия отбор от Финландия. Тази вечер пристигнаха резултатите, всички тествани играчи са отрицателни, както и членове на професионалния щаб, но селекционерът Ивайло Петев даде положителен тест за коронавирус", пише на официалната страница на футболната асоциация.

Петев бе отрицателен при последните два теста, така че е невъзможно да се каже къде и кога се е заразил. Селекционерът се чувства добре и няма симптоми на заболяването. Нашият национален отбор ще изиграе приятелски мач срещу Коста Рика в събота на стадион „Билино поле“ в Зеница, а след това ще играе мача от 2-ри кръг на квалификациите за Световното първенство срещу Франция на 31 март в Гърбавица."

Вследствие на положителната си проба, Петев е бил поставен в изолация и няма да може да води нито тренировките, нито срещите на своя тим.

Българинът дебютира начело на Босна и Херцеговина в сряда, като неговия тим се добра до 2:2 при гостуването си на Финландия в Хелзинки.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ясен Петров: Не трябва да показваме страх срещу Италия
Ясен Петров: Не трябва да показваме страх срещу Италия
Брилянтна Александра Фейгин си осигури квота за Зимната Олимпиада в Пекин
Брилянтна Александра Фейгин си осигури квота за Зимната Олимпиада в Пекин