НОВИНИ

Ивайло Петев: Изиграхме страхотно второ полувреме, горчилката от мачовете с Олимпия няма да отмине скоро

ивайло петев изиграхме страхотно второ полувреме горчилката мачовете олимпия отмине скоро
bnt avatar logo
от БНТ
23:59, 17.08.2023
Чете се за: 04:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев беше изключително щастлив от победата на неговия отбор с 5:1 над Астана в третия кръг на турнира Лига Европа. Така шампионите преодоляха поражението от първия мач с 1:2 и отиват в плейофния кръг. Те си гарантираха и битки с европейския колос Аякс Амстердам, като първата е още другата седмица пак в Разград.

"Аз мисля, че днес нашият отбор изигра един добър мач. Влязохме изключително сериозно в мача, бяхме много агресивни. Имахме и добър контрол върху топката, което се оказа изключително голям проблем в предишния двубой. Имахме и възможност да отбележим първи гол, но изтървахме още три или четири през първото полувреме. Допуснахме да ни вкарат при първата и единствена атака към нашата врата, което е наша стара слабост. Не скъсихме дистанцията на фланга и така резултатът беше изравнен. Но коригирахме нещата на полувремето и мисля, че изиграхме едно от най-добрите втори полувремена от месец март насам, когато аз дойдох в Лудогорец. Много добро второ полувреме се получи, с голяма енергия, много комбинативност, отбелязахме четири гола и изтървахме още четири. Поздравления за момчетата, поздравления за нашата публика, която ни подкрепя от първата до последната минута и мисля, че напълно заслужено продължаваме напред", заяви Петев.

"Аз казах на полувремето на отбора, че ние трябва да играем по същия начин, трябва обаче да бъдем и малко по-отговорни в защита. Когато има такива атаки срещу нас, при която получихме гол. За наше голямо щастие, в средата на терена предотвратихме доста техни атаки и когато имахме топката бързо сменяхме фронта на атаката. Имахме числено превъзходство във всяка една зона и най-логичното е да се стигне до тези четири гола".

Попитан дали героите с по два гола днес Бърнард Текпетей, Якоб Пьотровски, както и капитанът Кирил Десподов са били важните фигури за успеха, той отговори:

"Винаги в трудните моменти трябва да се облегнеш на 3-4 играчи, които да изнесат товара. Но мисля, че отборът днес беше на добро ниво, не бих искал да отлича някой индивидуално, просто една добра вечер за нас".

На въпрос дали план минимум е изпълнен с влизането на отбора в групите на Лигата на Конференциите поне, Петев каза:

"Горчилката в мене няма да отмине лесно от този мач с Олимпия, защото смятам този наш отбор заслужаваше повече да продължи след онези два мача. Но така се е случило, че отпаднахме. Сега трябва да продължим напред и да се развиваме и във всеки един мач да изглеждаме така, както изглеждахме днес. Аз мисля, че трябва да вървим в тази посока. И всеки да дава максимума от себе си".

За срещата с Аякс и дали мачът в неделя с Черно море Варна ще бъде отлаган мнението на специалиста е:

"Да бъда честен, мисля за мача в неделя срещу един изключително корав отбор. Първо да се подготвим за него, а след това ще мислим за Аякс. Да, Аякс е един европейски гранд, така че има време за него. Първо и най-важно е да се възстановим и да спечелим в неделя. Ще видим дали ще търсим отлагане на мача с Черно море, но най-вероятно ще се играе".

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Горещо в почти цялата страна днес
Горещо в почти цялата страна днес
Николай Костов: Левски спечели с воля и интелект, поздравявам футболистите
Николай Костов: Левски спечели с воля и интелект, поздравявам футболистите