НОВИНИ

Ивайло Петев се надява Един Джеко да е готов за игра

Ивайло Петев
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:55, 08.11.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Босна и Херцеговина Ивайло Петев се надява звездата на тима Един Джеко да може да помогне на съотборниците си за предстоящите две квалификации.

35-годишният нападател напусна терена в 75-ата минута на двубоя от Серия А между Интер и Милан, заради травма. Играчът усети болка в левия крак, но излезе от игра самостоятелно, без да се налага носилка.

Ивайло Петев даде пресконференция, предшестваща важните мачове срещу Финландия в събота и три дни по-късно срещу Украйна.

„Надявам се, че Джеко ще е готов. Сега очакваме информация за състоянието му. Един Джеко ще се подложи на прегледи днес, до няколко часа ще имаме конкретна информация“, заяви Ивайло Петев.

Отборът на Босна и Херцеговина има реална възможност да се класира за Мондиал 2022.

„Нашето бъдеще е в нашите ръце. Ще се опитаме да вземем това, от което имаме нужда. Сега сме фокусирани върху предстоящия двубой с Финландия, защото той е най-важният за нас в момента. Трябва да се подготвим добре и да вземем трите точки“, каза селекционерът.

Отборът на Босна и Херцеговина са домакини в този двубой в Зеница, но местните журналисти не пропуснаха да попитат, дали студеното време няма да е пречка за пълния успех.

„Ситуацията е такава, няма да ползваме времето за алиби. Надявам се, че в 15.00 часа (16.00 българско време) няма да е чак толкова студено. Ще направим всичко, каквото трябва, независимо какво ще е времето. Имаме достатъчно време за подготовка“, добави Петев.

Отборът на Босна и Херцеговина се намира в Група D на квалификациите и заема 4-о място в подреждането, до втората позиция ги делят само 2 точки, но Украйна имат и мач повече. Финландия е с 8 пункта, а лидер е Франция с 12.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Омбудсманът поиска подкрепа за битовите клиенти на природен газ
Омбудсманът поиска подкрепа за битовите клиенти на природен газ
Заради наплив от мигранти: Литва изпраща войски към границата с Полша и Беларус
Заради наплив от мигранти: Литва изпраща войски към границата с Полша и Беларус