НОВИНИ

Ивайло Петев: Трябва да изглеждаме поне по същия начин в четвъртък в реванша с Астана

ивайло петев изглеждаме поне същия начин четвъртък реванша астана
Снимка: startphoto.bg
bnt avatar logo
от БНТ
09:13, 14.08.2023
Чете се за: 03:02 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец (Разград) Ивайло Петев изрази задоволство от победата на неговия тим над ЦСКА-София с 3:0 в мач от петия кръг на Първа лига, но мислите му вече са насочени към реванша с Астана в Лига Европа.

"Мисля, че играхме изключително добре и по този начин искахме да се извиним на нашите фенове. Направихме слаб мач срещу Астана. Запазихме самообладание, работихме много, колкото и малко да беше времето, без да говорим. И точно с такава игра, с такова себераздаване искахме да поднесем нашите извинения", заяви Петев след мача.

"Относно мача, от първата минута влязохме агресивно, създадохме един куп положения. 3:0 срещу отбор като ЦСКА не е никак малко. Всички играха на ниво. Спазиха се тактическите указания. Лудогорец всеки мач трябва да показва това лице, да няма лъкатушене, което не ми хареса в предните мачове. Трябва да изглеждаме поне по същия начин в четвъртък", каза още треньорът, визирайки реванша с Астана в турнира Лига Европа. Разградчани отстъпиха с 1:2, но сега ще се опитат да преодолеят този пасив от казахстанския шампион.

Изключително майсторско изпълнение на Руан Крус даде преднина днес на "орлите", но Петев съжалява за травмата на Квадво Дуа, който дойде от германски отбор от Втора лига. Травмата на Дуа ще го извади от терена поне до Нова година.

"Сигурен съм, че ако беше играл Дуа, щяхме да отстраним Олимпия. Крус работи усърдно, иска да се развива. Справя се на добро ниво. Даже, ако трябва да съм честен, откакто е дошъл има повече мачове, отколкото тренировки", обясни треньорът на Лудогорец.

"Важен е отборът. Аз съм отборен играч. Щастлив съм от начина, по който играхме и себераздаването. Може да минават всякакви имена. Когато има трансфер, всички ще го научат. Надявам се, че Падт и Янков ще бъдат на линия", коментира треньорът въпрос дали Кирил Десподов ще бъде продаден и каква точно е офертата за него.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Катастрофа затрудни движението по пътя Русе-Бяла
Катастрофа затрудни движението по пътя Русе-Бяла
Бурите в Сърбия са унищожили 16 000 хектара гори
Бурите в Сърбия са унищожили 16 000 хектара гори