НОВИНИ

Ивайло Петев: Вярвам, че ако играта ни потръгне, можем да направим чудо срещу Аякс

ивайло петев вярвам играта потръгне можем направим чудо аякс
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ
21:09, 30.08.2023
Чете се за: 03:10 мин.
Спорт
Слушай новината

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев заяви, че иска да види футболистите си да играят без страх срещу Аякс. Шампионите на България гостуват в четвъртък на "Йохан Кройф Арена" в Амстердам в реванш от плейофния кръг в Лига Европа. Първата среща преди седмица в Разград завърши 4:1 в полза на нидерландския тим.

Преди да говори за мача, Петев се обърна към своя колега и приятел Петър Хубчев, за когото по-рано днес бе съобщено, че се бори с коварно заболяване.

"Искам да пожелая кураж на Петър Хубчев. Аз като негов приятел му пожелавам с цялото си сърце и душа да преодолее най-голямото препятствие в живота си", заяви той.

"За мен е важно утре вечер да се постараем да изглеждаме по начина, по който изглеждахме през второто полувреме миналата седмица. Ще искам да видя това от първата минута. Стадионът на Аякс е прекрасен, атмосферата ще бъде невероятна и това ни задължава да играем поне толкова добре, колкото и във втората част на предишния мач. За всеки един от нас това може да е шанс веднъж в живота, затова се надявам утре да играем без страх", каза Ивайло Петев.

"Аякс сам по себе си и достатъчно мотивиращ противник. Да, резултатът за нас е тежък и ние не можем да върнем нищо, но трябва утре да изглеждаме като отбор, да направим добър мач, да покажем самочувствие и във всяка една ситуация да търсим възможност да отбележим гол. Не трябва да се притесняваме, че срещу нас е един изключително голям отбор и 60 000 души по трибуните."

Петев разкри, че няма кадрови проблеми в състава и се надява да може да разчита на всички налични играчи за предстоящия мач.

"Вярвам, че ако играта ни потръгне, можем да направим чудо. Надявам се на това нещо. Има мачове, в които показваме такова лице, но има и други, в които не успяваме. В тях допускаме грешки, които психологически ни разклащат. Сигурен съм, че утре ще се представим добре. Предстоящият мач е важен, не сме го отписали. Той може да бъде репетиция за това, което ни предстои", завърши бившият национален селекционер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Николай Костов: Ще положим максимални усилия да елиминираме Айнтрахт Франкфурт
Николай Костов: Ще положим максимални усилия да елиминираме Айнтрахт Франкфурт
Едното от децата, поразени от мълния в Русе, е починало
Едното от децата, поразени от мълния в Русе, е починало