НОВИНИ

Иван Алипиев бе представен като новото попълнение на италианския Латина

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
14:10, 27.09.2022 (обновена)
Чете се за: 03:20 мин.
Спорт
иван алипиев притеснявам чувствам добре отбора
Слушай новината

Иван Алипиев ще продължи кариерата си в състезаващия се в Серия А2 отбор на Латина. Националът се раздели с досегашния си тим Аркадия, към който се присъедини по-рано през лятото. Веднага след края на Евробаскет 2022 Алипиев започна подготовка с тима и игра в няколко контролни срещи. От Латина обаче са проявили интерес към Алипиев и са пожелали да платят на австрийците неустойката за разтрогване на договора му.

На официалната страница на Латина, написаха:

"Официално! Benacquista Assicurazioni Latina Basket има удоволствието да обяви, че подписа споразумение с българския спортист Иван Алипиев. Роденият през 1999 г. баскетболист, играещ на поста крило, с ръст 203 см и тегло 98 кг., след скорошното си участие на Европейско първенство с националния отбор на България, ще играе за първи път в Италия. Иван учи в САЩ, Калифорния, където завършва Loyola Marymount University в Лос Анджелис. Там той израства като играч, придобивайки все повече умения и ставайки любимец на феновете. В последния си сезон с LMU Lions, 203-сантиметровият гигант отбеляза средно по 7 точки, 3,5 борби и 1,4 асистенции на мач", пише сайта на Латина Баскет, като отбелязва, че Алипиев е бил във всички национални гарнитури от 16 годишен до днес.

"Иван е добре дошъл в дома на Нерадзурите и искрено и топло му пожелаваме късмет с фланелката на Latina Basket" завършват от ръководството на клуба.

Официалното представяне на отбора пред медиите ще бъде в четвъртък.

Алипиев даде интервю за клубния сайт. "Вече бях в Болоня и Римини, за да участвам в турнири и проби, но за първи път идвам в Италия, за да играя като професионалист. И за първи път има по-големи възможности и съм много доволен от това. Никога не съм бил там като турист, дори и да е нещо, което бих искал да направя. Чувал съм за града в миналото, защото гледам много футбол. Мисля, че това преживяване в Латина е добра възможност за моето бъдеще, развълнуван съм да срещна новите си съотборници и съм готов за началото на сезона. Наистина съм щастлив да бъда тук", заявява националът пред клубния сайт на Латина Баскет.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:
Instagram: https://go.bnt.bg/instagram
Facebook: https://go.bnt.bg/facebook
LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin
TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автомобилът, причинил катастрофата на Околовръстното, се е движил със 195 км/ч
Автомобилът, причинил катастрофата на Околовръстното, се е движил със 195 км/ч
Борислав Михайлов след победата над Северна Македония: Браво, момчета!
Борислав Михайлов след победата над Северна Македония: Браво, момчета!