НОВИНИ

Иван Демерджиев: МВР в момента не служи на никой

иван демерджиев мвр момента служи никой
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:23, 30.05.2023 (обновена)
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Вътрешният министър Иван Демерджиев днес беше в Народното събрание, където отговаря на депутатски въпроси. По-късно той говори пред журналисти в кулоарите на парламента.

По отношение на изтеклите записи, Демерджиев каза, че МВР в момента не служи на никой:

"Нито на политическа, нито на икономическа сила, нито на чужди сили от какъвто и да е характер и не се отчита пред такива. Самите коментари по отношение на службите ми изглеждат странно. Всички служби за сигурност, с които работя много тясно, се стремят по всякакъв начин да поддържат реда в страната, стремят се да противодействат на престъпността, включително и на влиянието на чужди служби или опити за такова влияние. Нямам данни да има някакви проблеми в работата на службите, незабавно бих докладвал на премиера и президента, както и на Народното събрание."

Във връзка с днешната полицейска акция в София, министърът каза, че тя има връзка с убийството на Красимир Каменов - Къро в Кейптаун. Иван Демерджиев потвърди, че в извършената проверка са замесени имената на Петьо Петров - Пепи Еврото и Рамзиг Чакарян с прякор Ами.

Спецакция в София, предполага се, че е свързана с Пепи Еврото

Демерджиев потвърди, че служител на МВР ще бъде допуснат до разследването на убийството на Къро в Република Южна Африка. Той ще отиде на място и ще се запознае с хода на разследването. Служителят заминава утре и ще се завърне в неделя, когато се очакват нови интересни обстоятелства, които да послужат за разследването на това убийство.

"Ако могат да се правят някои изводи до момента - при изключително суровия доказателствен материал е, че това не е дело на българска група, но кой е ангажирал тази група - това е важният въпрос", поясни вътрешният министър.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Балкан и Черноморец получиха глоби след първия мач във финалната серия
Балкан и Черноморец получиха глоби след първия мач във финалната серия
Христо Стоичков бе лектор на футболен форум в Будапеща
Христо Стоичков бе лектор на футболен форум в Будапеща