НОВИНИ

Иван Гешев поиска сваляне на имунитета на депутат заради търговия с влияние

иван гешев поиска сваляне имунитета депутат заради търговия влияние
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:40, 15.12.2021
Чете се за: 01:02 мин.
У нас
Слушай новината

Главният прокурор Иван Гешев внесе в деловодството на 47-ото Народно събрание искане за сваляне на имунитета на народния представител Димитър Аврамов по предложение на Специализираната прокуратура.

Главният прокурор поиска да се даде разрешение за продължаване на наказателното производство срещу народния представител, който е привлечен към наказателна отговорност за престъпление от общ характер.

С определение от 01.12.2021 г. Специализираният наказателен съд спря наказателното производство срещу депутата на основание чл. 25, ал.1, т.3 от НПК - поради придобиване на депутатски имунитет. Аврамов е подсъдим за търговия с влияние (престъпление по чл. 304б, ал. 1, вр. чл. 26, ал.1, вр чл. 20, ал. 2 от НК).

Продължаването на наказателното преследване е възможно само с разрешение на НС или при писмено съгласие на Димитър Аврамов съобразно разпоредбата на чл. 70 от Конституцията на Република България и съгласно чл. 135, ал. 3, вр. с ал. 1 от Правилника за организацията и дейността на Народното събрание.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Почина масажист от щаба на Лудогорец
Почина масажист от щаба на Лудогорец
Люис Хамилтън получи рицарско звание
Люис Хамилтън получи рицарско звание