НОВИНИ

Иван Иванов за кариерата и новите цели

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БНР
11:10, 28.07.2020
Чете се за: 01:01 мин.
Футбол
иван иванов кариерата новите цели

Бившият футболен национал Иван Иванов изненадващо обвяви през май, че прекратява своята професионална кариера.

Той бе избран за Футболист №1 на България през 2013 година, като сериозните контузии донякъде възпрепятстваха далеч по-бляскаво развитие на неговата кариера.

За последно 32-годишният Иванов игра в Етър (Велико Търново). Той също защитава цветовете на Пирин (Благоевград), ЦСКА, Локомотив (Пловдив), Алания, Партизан, Базел, Панатинайкос, Арсенал Тула, Берое, Алтай и Вихрен.

"Решението беше дълго обмислено. Може би трябваше да се откажа преди година. Опитах се да се възстановя от травмата от преди няколко години, но не успях и затова реших да спра. Отдавам се на нов занаят. От август месец ще тренирам децата между 5 и 7 години на Славия. Ще работя и с по големите юноши в клуба. Ще се опитам да помогна с каквото мога. Ако имаше как, щях да започна директно с мъжки отбор. Трябва да взема нужния лиценз, да мина през детско-юношеския футбол и тогава ще мисля за мъжки футбол. Искам 4-5 години да навляза в професията и тогава ще мисля и за мъжки футбол. Имам достатъчно опит.", започна бившият български национал.

"Играх в шест различни държави. В Русия хората са една идея по-твърди, по-строги. Има си определени правила, които трябва се се справят. В Швейцария изпитах културен шок. Имаше неща, които ми харесаха, други не толкова. В Партизан и Сърбия се чувствах отлично. Едни от най-хубавите ми спомени са там. С тези години извън България ще има какво да предам на младите играчи, които искат да се развиват. Говоря свободно английски, сръбски зная перфектно, руски се справям. В Базел започнах да уча и немски. Съжалявам, че избързах с операцията, която направих в Швейцария. Доверих се сляпо и сега съжалявам, а и това се отрази и на кариерата ми", каза още Иван Иванов.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отмениха тенис турнира в Япония при жените заради COVID-19
Отмениха тенис турнира в Япония при жените заради COVID-19
Българска тенисистка със спрени права заради корупция
Българска тенисистка със спрени права заради корупция