НОВИНИ

Иван Мрънков, Ubitennis.com: Шансовете на финала в Маями са 70:30 за Синер, в Италия харесват много Григор Димитров

От спортната редакция на БНТ потърсихме за коментар относно предстоящия финал в Маями специалистът, който от години работи за най-популярния италиански сайт за тенис - Ubitennis.com

Станко Димов
от Станко Димов
14:04, 31.03.2024
Чете се за: 05:15 мин.
Спорт
иван мрънков ubitenniscom шансовете финала маями 7030 синер италия харесват григор димитров
Снимка: БТА
Слушай новината

Големият финал на Мастърс 1000 турнира на твърди кортове в Маями, щата Флорида (САЩ) е тази вечер от 22:00 часа, като за а трофея ще спорят шампионът от Australian Open 2024 и нова суперзвезда на италианския спорт Яник Синер и бившият №3 в света и носител на титлата от заключителния Мастърс на 8-те най-добри от Лондон 2017 г. Григор Димитров.

По този повод от спортната редакция на БНТ потърсихме за коментар специалиста Иван Мрънков, който от години работи за най-популярния италиански сайт за тенис - Ubitennis.com и в предишни години е бил единственият акредитиран за чуждестранна медия репортер по време на трите издания на дамския турнир WTA Tournament of Champions (2012-2014) и Sofia Open (2016-2023).

Мрънков, репортер и безупречен фотограф, не се поколеба да сподели очакванията си за големия финал тази вечер, като разкри и любопитни детайли относно симпатиите на италианските привърженици.

"Интересът в Италия към финала тази вечер е огромен. Дори традиционни медии, които рядко обръщат сериозно внимание на тениса, в момента акцентират на финала и го промотират. Ще ви кажа нещо интересно. Като човек, който работи и редовно следи италиански спортни, а и не само медии, и различни форуми, ви уверявам, че Григор има голяма подкрепа на Ботуша. Може да ви прозвучи странно, но голям процент от италианците, тук не говоря за обикновените фенове, а за хората, практикуващи и следящи редовно тениса - живеещите с тениса, така да го кажа, че ще подкрепят Григор Димитров тази вечер! Италианците са луди по стила на игра на Григор Димитров, естетиката в неговите удари. Не случайно продължават да го сравняват с Федерер. Те го виждат в неговите обувки", сподели Мрънков, който даде отговор на въпроса какво прави разликата между Гришо и швейцарския Маестро според италианците.

"В Италия много обичат светския живот. Тук са луди по Григор Димитров не само заради играта му, но и заради връзките с жените в личен план. За италианците тези неща са много важни. Това е другата причина Димитров да е толкова популярен в Италия", добави той.

Попитан за лично мнение относно предстоящия финал в Маями, Иван Мрънков заяви следното: "Спомням си последния Мастърс финал на Димитров – в зала "Берси" (Париж, Франция) срещу Новак Джокович. И как Григор Димитров се разплака след финала. Надявам се тази вечер след последната точка да няма сълзи, а само щастие по лицето му".

Накрая журналистът разкри и за какво трябва да внимава Григор Димитров в мача срещу Яник Синер, както и което е голямото предимство на 22-годишния южнотиролец.

"През последните месеци Синер разви ужасно много началния си удар. Самият Медведев каза след полуфиналите, че сервисът на Синер няма нищо с това, което е представлявал преди година (когато играха на финал в Маями). Яник е изумително стабилен при бекхенд. Няма никакъв проблем да пласира 10-12 последователни бекхенда, с необходимата дълбочина и скорост. Григор Димитров има своите шансове, но трябва да бъде безупречен на начален удар. Само така може да спре Синер. Ако трябва да кажа в проценти – 70:30 за Синер. Надявам се да греша", сподели тенис специалистът от Ubitennis.com.

"Голямо предимство на Синер е неговата ментална сила. Още от тийнейджър той работи с ментални треньори, а резултатът, според мен, е видим. Няма нещо, което да смути или пречупи Яник в най-тежките моменти. Гледали сме го как отразява мачболи в моменти, в които ситуацията изглежда безнадеждна за него. Григор Димитров трябва да е готов за битка във всички един аспект", завърши Иван Мрънков

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петима българи са сред пострадалите на круизния кораб, блъснал се в бетонна стена
Петима българи са сред пострадалите на круизния кораб, блъснал се в бетонна стена
Спират парното в София
Спират парното в София