НОВИНИ

Иван Петков пое украинския шампион

Борил Гочев
от Борил Гочев
23:11, 12.10.2020
Чете се за: 00:46 мин.
Волейбол
иван петков пое украинския шампион

Селекционерът на женския национален отбор на България по волейбол за жени Иван Петков напусна клубния си отбор и първенец на страната при дамите Марица (Пловдив), за да поеме украинския шампион Прометей (Камянске).

Петков подписа личния си договор с клуба днес, а в четвъртък ще пътува за Украйна, за да започне работа в новия си отбор.

Иван Петков е най-успешният треньор в историята на пловдивския тим и един от най-успешните специалист в Пловдив.

Той е начело на Марица от близо 15 години, като шест пъти триумфира с титлата в НВЛ, пет пъти вдигна Купата на България и веднъж Суперкупата.

С Марица Иван Петков написа и сериозна страница в евротурнирите, където участва три поредни сезона в груповата фаза на Шампионската лига.

За този период тимът записа впечатляващи победи над силни отбори като руските Динамо (Москва), Енисей (Красноярск) и Уралочка Екатеринбург и френските Безие и Кан.

През 2018 година Петков беше назначе и за селекционер на женския национален отбор на България. С него начело, "лъвиците" се класираха, моментално, за най-силния турнир в световния волейбол, Лигата на Нациите.

За съжаление, нашите момичета изпаднаха от елита след първия си сезон, но със сигурност са устремени отново да се завърнат сред най-добрите в най-скоро време.

В състава на Прометей (Камянске) от този сезон играе и бившата капитанка на маричанки Лора Китипова.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Обилни валежи и опасно ветровито време днес
Обилни валежи и опасно ветровито време днес
Израелски туристи на почивка у нас през зимния сезон
Израелски туристи на почивка у нас през зимния сезон