НОВИНИ

Иван Саморано пред БНТ: Мисля, че Бразилия е голям фаворит за трофея

bnt avatar logo
от БНТ
13:59, 06.12.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

След победата на Бразилия над Република Корея с 4:1 снощи, футболната легенда Иван Саморано говори пред камерата на БНТ в Катар.

- Връща ли ни тази Бразилия към 80-те години?

- Да, категорично. Отдавна не съм виждал подобна игра от Бразилия, особено тази, която те показаха през първото полувреме. Те танцуваха по терена, играеха самба. Завърна се Бразилия, която всички искаха да гледат на този Мондиал. Мисля, че не сме видели всичко, през първата част видяхме само някои детайли от мощта на този отбор. Мисля, че вече са голям фаворит за трофея.

- Най-добрият отбор на турнира ли е това?

- Не, не мога да кажа това сега. Франция също показа доста интерени неща. Англия показа интересни неща, Аржентина с Меси също, но тези първи 45 минути на Бразилия демонстрираха, че те водят парада в момента. Испания е отбор с много качества, изключително силен. Те опитват да играят като отбор. Мароко обаче е състав, който се бори много, тича много. Но ако предолеят това препятствие, ще продължат да се изграждат като наистина много конкурентен и силен тим. Този отбор ще има определяща роля до края на шампионата. Лучо е човек, който познавам отдавна. Той обича да притежава топката и играта да има голям интензитет. Той беше такъв и като играч. Когато загуби топката, той се бореше до последно, за да си я върне обратно. Сега опитва да възпита това и у младите играчи в отбора. В момента има страхотни състезатели. Лучо е научил тази философия в Барселона и сега опитва да я предаде на всеки, с който работи. Но е взел нещичко и от Реал Мадрид. Той знае как се адапитра към играчите, които има. Гъвкав е.

Автор Бюлент Мюмюнов

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Омбудсманът възрази срещу драстичния скок на водата в 14 общини
Омбудсманът възрази срещу драстичния скок на водата в 14 общини
За часове: Криминалисти разкриха кражба на автомобил и задържаха извършителите
За часове: Криминалисти разкриха кражба на автомобил и задържаха извършителите