НОВИНИ

Ивелин Попов: Треньорите трябва да определят на какво ниво сме, титлата е постижима цел

ивелин попов треньорите определят ниво сме титлата постижима цел
Снимка: ПФК Левски
bnt avatar logo
от БНТ
15:43, 04.07.2023
Чете се за: 03:32 мин.
Спорт
Слушай новината

Капитанът на Левски в контролата срещу Марица Ивелин Попов даде оценката си пред клубната телевизия за успеха в срещата, както и за подготовката на "сините" до момента на лагера в Правец.

"Полезна контрола, като всяка друга. Малко по-висока интензивност, отколкото на тренировки. Хубавото е, че головете, които отбелязахме, ги тренираме всеки ден. Получиха се красиви. На какво ниво сме трябва да определят треньорите по показателите ни от GPS. Работим всеки ден двуразово, скоро ще започнем да освежаваме и предполагам, че ще сме във форма за началото на първенството. Знаете, че за работата на футболистите и треньорите се съди по резултатите. Надявам се да имаме добри резултати и успехи, за да се оправдае работата, която вършим добре. Свикваме с новите изисквания на треньора, по-различни са. Всеки треньор си има виждания. Стараем се да го правим", започна Попов.

"Още миналата година казах, че отборът има много голям потенциал. Ръководството преценява дали ще се привличат нови футболисти или не. Като потенциал и качества сме в тройката. Всеки иска да има 20-има равностойни футболисти, но ситуацията в клуба е такава, че трябва да играем с това, с което разполагаме в момента. Дай Боже, някой да направи трансфер в голям европейски клуб, да влязат свежи пари в клуба и те да се реинвестират в друг футболист. Но това е политика на клуба", е мнението на халфа.

"Чувам се с Георги Миланов всеки ден. Доколкото знам, ще има разговори с президента. Надявам се да се върне, защото Георги е левскар. Ако не си намери клуб в чужбина, той няма да отиде на друго място в България, а ще се върне в Левски", сигурен е бившият национал.

"В живота всеки уважаващ себе си спортист трябва да си поставя високи цели, да излиза всеки ден с тази нагласа. Постижимо е да спечелим титлата, защо не", каза още Попов.

"Дай Боже да доведем повече европейски съперници, за да има по-голяма увереност в клуба и повече финанси, да се погасяват дълговете и да се радват феновете. Наистина няма слаби съперници в Европа. Играеш срещу живи съперници, не срещу стойки и манекени. Като име може да не са с голяма история, но са футболисти, които искат да се доказват. От личен опит казвам - играя 18 години професионален футбол, бил съм и срещу световни и европейски грандове, няма значение срещу кой играеш в контролите, защото после в шампионата е съвсем различно", завърши Ивелин Попов.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ВАС отхвърли искане на бившите директори на КТБ
ВАС отхвърли искане на бившите директори на КТБ
Министърът на земеделието ще работи за повече храни, произведени от български суровини
Министърът на земеделието ще работи за повече храни, произведени от български суровини