НОВИНИ

Ивелина Димитрова е подала оставка като член на СЕМ

ивелина димитрова подаде оставка член сем
bnt avatar logo
от БНТ
12:14, 28.06.2021
Чете се за: 01:52 мин.
Политика
Слушай новината

Ивелина Димитрова е подала оставка като член на СЕМ, съобщиха от президентството.

От Прессекретариата на държавния глава заявиха, че президентът Румен Радев високо цени професионализма на Ивелина Димитрова като член на СЕМ от неговата квота.

"Със своята работа Ивелина Димитрова оправда доверието на президентската институция и на обществото в усилията за утвърждаване на плурализма, професионалните стандарти и журналистическата етика в медийната среда в България. Президентската институция счита, че всеки опит за политизирането на дейността на Съвета за електронни медии е в ущърб на обществото", казват от президентството.

В писмо, изпратено до някои медии, Ивелина Димитрова мотивира напускането с липсата на конструктивен диалог и добър тон в СЕМ.

"Мога да нося отговорност само за моите позиции и решения като член на регулатора, в рамките на сега действащия Закон за радиото и телевизията и подаването ми на оставка е едно от тях. Всеки бъдещ регулаторен орган обаче, би бил обречен, а обществените медии ще продуцират постоянни кризи, без един не само нов закон, а такъв който ще гарантира подобряване на медийната среда и независими обществени медии", е позицията на Димитрова, цитирана в медии.

Според нея СЕМ е пропуснал момента да влезе в ролята на медиатор в конфликта между министъра на културата Велислав Минеков и директора на БНТ Емил Кошлуков, а вместо дебат по важните въпроси за медиите е имало лични нападки и упреци за политически пристрастия.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Милуоки поведе във финала на Източната конфернция
Милуоки поведе във финала на Източната конфернция
Туристическият бранш излиза на протест - настоява за спешна среща с министъра
Туристическият бранш излиза на протест - настоява за спешна среща с министъра