НОВИНИ

Ивет Горанова за БНТ: Успях да постигна най-голямата цел в живота си

ивет горанова бнт успях постигна голямата цел живота
bnt avatar logo
от БНТ
15:28, 05.08.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Новини
Слушай новината

Ивет Горанова спечели първи златен медал за България от Олимпийските игри в Токио!

21-годишна българка триумфира в олимпийския турнир по карате (кумите) в категория до 55 килограма, след като постигна пет последователни победи, а на финала надви украинката Анжелика Терлюга с 5:1 точки.

Това е първа олимпийска титла за България от 13 години насам, когато през 2008 година Румяна Нейкова стана шампионка в гребането на Игрите в Пекин.

"Не мога да опиша емоцията, която изпитах на най-високото стъпало на почетната стълбица. Краката ми трепереха, не можех да контролирам емоциите си. Това е незабравимо преживяване, никой не може да го разбере", заяви през сълзи златната ни медалистка.

"Искам да кажа на всички в България да празнуват за медала. Ние го направихме, ние успяхме. Толкова години, толкова лишения и най-накрая сме на върха. На първо място искам да благодаря на мотивационния ми треньор, през последните два месеца беше всеки ден до мен и ме изкарваше от всякакви дупки. Той беше един от главните виновници за този успех. Искам да благодаря на всички от Българската федерация по карате и на Олимпийския комитет", искрена бе 21-годишната ни олимпийска шампионка.

"Много лишения, много труд, много емоции преживях и постоянно се опитвах да съм на върха и да не обръщам внимание на негативните енергии. Това ми беше най-голяма цел в живота и аз успях да я постигна. Ноември месец има Световно първенство - отиваме за златото и там!", зарече се каратистката.

"Мога да кажа на всички критици на българските състезатели, че не са прави, защото българският спорт има нужда от подкрепата на всички българи. Аз мисля, че всеки един от българската делегация е дошъл в Токио за златния медал и е дал всичко от себе си, за да го спечели", заяви Ивет Горанова пред камерата на БНТ.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Петър Касабов: Радвам се, че успяхме
Петър Касабов: Радвам се, че успяхме
7-годишно дете загина след късо съединение в Силистренско
7-годишно дете загина след късо съединение в Силистренско