НОВИНИ

Иво Ивков: Стоилов искаше да подадем оставки още след мача с ПАОК

иво ивков стоилов искаше подадем оставки мача паок
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
16:28, 18.04.2023
Чете се за: 05:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Изпълнителният директор на Левски Ивайло Ивков разкри, че бившият вече старши треньор на "сините" Станимир Стоилов му е предложил двамата да си подадат оставките след двубоя с ПАОК от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите.

Юристът поясни, че двамата със Стоилов не са били желани в клуба от първия ден. Ивков каза своята истина за сътресенията на "Герена".

"От ден първи не бяхме желани в клуба, особено аз. Трябва да си представите в каква ситуация бе тогава Левски. Не ставаше с лозунги, трябваше да се свърши работа. Принципът бе "силен и независим Левски", а това означава - автономен клуб. Стоилов ми каза миналото лято: "Искаш ли след мача с ПАОК да си дадем оставките". Тогава аз му казах - "Не, не можем да направим това. Сега не бива да го правим, на път сме да осъществим мечтата си". Представяте ли си тогава да си тръгнем как би изглеждало?", заяви Ивков пред Dir.bg.

"Стоилов не чувстваше подкрепа според мен. След финала за Купата срещу ЦСКА, когато "синя" България бе в еуфория, той каза: Не обещавам, че ще надградим. Ситуацията бе тежка. Фалитът висеше като дамоклев меч над Левски. Аз не виждах как ще вземем лиценз в началото, но след тази кампания започна невиждан паричен поток към клуба, хората ни повярваха и ни подкрепиха. И тогава дойде тази Купа, която не бе логична. След това дойдоха европейските турнири, дойдоха въжделенията. Някой се сети, че с Мъри ставаме твърде популярни и нещата тръгнаха в друга посока. Мъри дойде и зарази всички с отношението си и работата си. Аз самият никога не съм работил толкова много през живота си", каза още Ивков по адрес на треньора, който все пак хвърли оставка след победата с 1:0 над Локомотив София в двубой от 25-ия кръг на Първа лига.

"С тези хора като управление, не виждам как да остана. Левски има нужда от работещ изпълнителен директор. Да ме махат час по-скоро и да мислят за нов човек. Има болка. И за някои от нещата, които чух и в които бях обвинен, ще потърся правата си.", продължи юристът.

"Не съм скрил нищо никога от Сираков. Освен в края на нашите взаимоотношения, когато той спря да говори с мен и аз не считах за нужно да го уведомявам за всичко. Началото на раздора? Десетте процента в договора за управление - това е костилката, от която започна раздорът. Бяхме на един обяд със спонсорите, но не се говори за това, което аз исках - именно тези десет процента. Наско каза - спокойно... Аз отвърнах, че няма да продължа да работя за Левски, ако не махнем от договора даренията, таксите в школата и членските и абонаментните карти. От тези 750 000 лева, които спонсорите казаха, че са фактурирани, можеше да са двойни. Нямало да си ги искат... Че те декември месец си поискаха едни 200 хиляди лева, дадени като заем на Левски преди моето идване. И си ги взеха", разказа Ивков за отношенията си с мажоритарния собственик на клуба.

За конфликта си с генералния спонсор Ивков обясни: "Един човек от Надзорния съвет спрях да го поздравявам и просто го подминавах - Венци Димитров се казва. Той си позволи клевети по мой адрес. Има 7-8 договора с генералния спонсор. Не ги харесвах още от началото. Но вярвах, че ще успеем да накараме тия хора да се запалят по идеята Левски и в началото успявахме. В единия договор пише още от член 1, че Левски възлага управлението, а те поемат управлението. За мен този договор е по-скоро договор за източването на клуба. И аз поисках преразглеждането му, както и на цялостните взаимоотношения със спонсора. Знам как седят нещата по правилата на УЕФА, но не мога да кажа всичко, защото не е в интерес на клуба. Юридически не е възможно да управлява отбора."

"Тити Папазов не е никакъв в клуба, но е в топла връзка с тези, които го управляват. Боримиров бе избор на генералния спонсор. Аз така и не разбрах каква е ролята му в Левски. Тоест, аз знам, но няма да кажа, за да не излезе, че съм арогантен", разкри още Иво Ивков.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Али Умарпашаев е полуфиналист на Европейското по борба в Загреб
Али Умарпашаев е полуфиналист на Европейското по борба в Загреб
Националката на България по бокс Светлана Каменова е Спортист №1 на месец март
Националката на България по бокс Светлана Каменова е Спортист №1 на месец март