НОВИНИ

Избистрят селекцията в ЦСКА до дни

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:31, 25.05.2021
Чете се за: 02:10 мин.
Български футбол
избистрят селекцията цска дни
Снимка: www.cska.bg
Слушай новината

Носителят на Купата на България по футбол ЦСКА-София работи усилено върху изграждането на силна лятна селекция, с която да атакува шампионската титла през новия сезон в efbet Лига.

В близките няколко дни спортно-техническият щаб на "армейците" ще разбере имената на всички футболисти, напускащи "Армията", като се очаква през това време към тима на Любослав Пенев да се присъединят и две нови попълнения. Говори се, че това са френският офанзивен футболист Йоан Бай и защитникът Шакийл Пинас

Планът на Ел Голеадор е клубът да задържи основните си футболисти, които да бъдат гръбнака на тима през следващия шампионат, а новодошлите да надградят постигнатото до този момент.

Засега единствените, който със сигурност напускат ЦСКА са играещите под наем от английския елитен Уотфорд - Адалберто Пеняранда и Джером Синклер. За сигурен напускащ може да се счита и крилото Жул Кейта, който не е играл за "червените" от "Вечното дерби" с Левски в средата на април. Договорът на капитана Петър Занев изтича и по всичко личи, че няма да бъде подновен, а най-вероятно 35-годишният бранител ще се присъедини към Пирин (Благоевград), който се завърна в елита.

Чужденецът с най-много мачове за ЦСКА - Тиаго Родригес също е с неясно бъдеще. Юношата на Порто има договор с "червените" за още една година, но при добра оферта за 29-годишния португалец, халфът ще си тръгне от "Българска армия".

Ирландското крило на "армейците" Греъм Кери, който бе тотално зачеркнат от Бруно Акрапович, е впечатлил с изявите си Любослав Пенев и затова ЦСКА води за подновяване на контракта му с клуба.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Винъс Уилямс отпадна на старта на турнира на клей в Страсбург
Винъс Уилямс отпадна на старта на турнира на клей в Страсбург
МВнР: В 24 държави ще има машинен вот на изборите
МВнР: В 24 държави ще има машинен вот на изборите