НОВИНИ

Изборите ще струват 15,75 млн. лева с доставката на още 1500 машини

изборите струват 1575 млн лева доставката 1500 машини
bnt avatar logo
от БНТ
11:40, 28.05.2021
Чете се за: 01:40 мин.
Политика
Слушай новината

Около 15 милиона и 750 хиляди ще струват изборите заедно с доставката на още 1500 машини. Това каза в "Денят започва" председателят на Централната избирателна комисия Камелия Нейкова.

Тези, които са вече доставени, все още са собственост на доставчика, защото не са изплатени 43 млн. и 200 хиляди, колкото струват. Те ще бъдат изплатени само при условие, че работата на фирмата бъде приета.

Около 700 избирателни секции в страната трябва да бъдат с най-малко две машини за изборите на 11 юли. Тепърва ще се направят точните изчисления, колко машини ще обезпечат безпроблемно гласуване. Експеримент на ЦИК доказа колко време е необходимо за това. За да могат да бъдат обективни резултатите ще бъдат направени още два такива.

"Затова сме предвидили още два експеримента. Единият ще бъде в неделя в Доброславци. В началото на следващата седмица - мисля че за понеделник - създадохме организация в община Сливница. В момента се установява контакт с местната власт, за да се осигури помещение и да се проведе този експеримент, така да се каже в неконтролирана среда. И тогава вече, когато се проведат и трите експеримента ще направим по-пълен анализ", уточни Нейкова.

Цялото интервю с Камелия Нейкова може да видите ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Националите се забавляват с текбол (ВИДЕО)
Националите се забавляват с текбол (ВИДЕО)
Неочакван извод: Преболедувалите COVID-19 имат имунитет за десетилетия
Неочакван извод: Преболедувалите COVID-19 имат имунитет за десетилетия