НОВИНИ

Изборно студио и финал на УЕФА Евро 2020 в ефира на БНТ

изборно студио финал уефа евро 2020 ефира бнт
bnt avatar logo
от БНТ
11:30, 07.07.2021
Чете се за: 04:40 мин.
Общество
Слушай новината

Двете най-важни събития на месеца – предсрочните парламентарни избори и финалът на Европейското първенство по футбол, ще доминират в ефира на БНТ на 11 юли, неделя.

Изборният ден ще започне в студиото на "Денят започва" още в 7.00 ч. сутринта. До 9.00 ч. водещата Христина Христова и екипът ѝ ще проследят началото на вота в различни точки на страната. Веднага след това, до 12.00 ч., ефирът на БНТ 1 продължава с "Денят започва с Георги Любенов". Новинарските емисии "По света и у нас" ще бъдат излъчени в 12.00 и 18.00 ч. по БНТ 1, и в 21.30 ч. по БНТ 2.

БНТ със специална програма за парламентарните избори и финала на Европейското по футбол

Обществената телевизия ще посвети на изборния ден и специалното студио "ИЗБОРИ 2021: Финалът". От 15.30 до 21.30 ч. Аделина Радева, Бойко Василев и Добрина Чешмеджиева ще проследят на живо в ефира на БНТ 1 резултатите от изборите и подготовката за финала на УЕФА Евро 2020. В 21.30 ч. започва коментарното студио на Илиян Енев "Трето полувреме" и финалът на Купата на Европа, а отразяването на изборите продължава на живо в www.bntnews.bg, БНТ 2 и БНТ 4.

"БНТ ще излъчва "ИЗБОРИ 2021: Финалът" и онлайн на сайта bntnews.bg. Всеки зрител ще има пълен достъп до информация, особено в изборния ден, независимо дали е у дома, с приятели или на ваканция", споделя Добрина Чешмеджиева.

От футбол и политика разбират всички, но в "ИЗБОРИ 2021: Финалът" ще се съберат експертите, които разбират играта – и на спортния, и на политическия терен. Сред тях са анализаторите Андрей Райчев, Антоний Гълъбов, Антоний Тодоров, Огнян Минчев, Харалан Александров, както и една от най-разпознаваемите личности в българския футбол - Валентин Михов. В студиото ще се включат още журналистът Димитър Стоянович, актьорите Христо Гърбов, Йоана Темелкова и Стефан А. Щерев. Специални гости ще бъде и женският национален отбор по футбол.

Социологическите екипи на "Алфа рисърч" и "Галъп интернешънъл", с които БНТ традиционно работи, ще се включат в търсене на отговори на въпросите какво надделява – изборите или лятната почивка; каква ще е избирателната активност и кои фактори ѝ влияят – машинният вот, предизборната кампания, футболът; кой ще спечели и има ли промяна във вота в сравнение с предишните избори, които бяха само преди три месеца? Социолозите ще предоставят и данните от екзитпол и паралелното преброяване на гласовете.

ИЗБОРИ 2021: Добрина Чешмеджиева и Аделина Радева за вечерта на вота по БНТ

И докато специалните гости в студиото на "ИЗБОРИ 2021: Финалът" анализират изборната активност и резултати, международните репортери на БНТ ще проследят вота от чужбина, където за първи път се гласува изцяло с машини.

"Няма друга телевизия, освен обществената, която да отделя толкова време от програмата си, за да запознае хората с платформите и идеите на политическите формации. Традицията и опитът на професионалистите в БНТ правят телевизията предпочитана и в деня на вота. В тази изборна нощ на един терен ще играят политиката и футболът – теми, от които всеки разбира. Но да видим кои резултати ще бъдат по-лесни за отгатване. Кой ще вдигне купата на Европа и кой на България", коментира Аделина Радева.

СНИМКИ: Десислава Кулелиева, БНТ

От 21.30 ч. ефирът на БНТ 1 ще бъде посветен изцяло на финала на Европейското първенство по футбол. Илиян Енев ще посрещне зрителите на БНТ 1 в коментираното студио на "Трето полувреме". Негови гости ще бъдат националният селекционер Ясен Петров и бившият футболист на ЦСКА и Металург Донецк - Велизар Димитров.

Гледайте програмата на БНТ в изборния ден и студиото "ИЗБОРИ 2021: Финалът". Предаването ще се излъчва и в сайтовете bnt.bg и bntnews.bg.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Финикс удари Милуоки в първия мач от финала на НБА
Финикс удари Милуоки в първия мач от финала на НБА
Кино и блясък: Червеният килим в Кан (Снимки)
Кино и блясък: Червеният килим в Кан (Снимки)