НОВИНИ

ИЗБОРИ 2021: Добрина Чешмеджиева и Аделина Радева за вечерта на вота по БНТ

избори 2021 добрина чешмеджиева аделина радева вечерта вота бнт
bnt avatar logo
от БНТ
12:45, 08.07.2021
Чете се за: 03:37 мин.
Политика
Слушай новината

Това няма да са първите избори в работата им. Те знаят, че тази неделя въпросите им ще тежат още повече, отговорите ще се крият под казаното, а ефирното време от 15.30 ч. до полунощ ще е в техните ръце.

Изборното студио на БНТ и този път ще разчита на опита на Аделина Радева, Добрина Чешмеджиева и Бойко Василев.

Часовете работа в този ден не се броят. Те излизат извън нормата, за да са в полза на зрителя.

Предизборното студио е маратонско бягане - на изборите през април продължи 8-9 часа”, казва Аделина Радева.

СНИМКИ: Десислава Кулелиева, БНТ

Маратонът започва много преди официалния старт в 15.30 ч. на 11 юли по БНТ1. Започнал е в момента, в който партиите и политиците са дали първите си обещания.

“Когато се подготвям, чета програмите на партиите, интервюта с кандидатите, които ще бъдат в студиото. Невинаги има време за всичко, но се старая да съм подготвена по същество и да не „маркирам” теми и разговор”, казва Добрина Чешмеджиева.

Тази неделя финалът е на два терена - политически и футболен. И нито едно от двете събития няма да бъде подценено.

Изборно студио и финал на УЕФА Евро 2020 в ефира на БНТ

БНТ ще намери място и за двата финала - и за борбата за депутатските кресла, и за първото място на Европейското по футбол.

И Аделина Радева, и Добрина Чешмеджиева знаят, че този дубъл на изборите не може да се сравни с нищо отразявано досега. Защото в тази предизборна кампания политиците промениха децибела на своята агитация.

“Смятам, че с времето намаля чувствително ентусиазмът да участват в дискусии. Предпочитани са други начини да се говори с хората – фейсбук статуси, индивидуални интервюта. Това са нормални практики, но по цял свят политическият дебат по важни теми и във важни моменти остава незаменим, защото той изважда на преден план силата на личните качества, а това е от голямо значение, когато искаш да печелиш съмишленици”, казва Добрина Чешмеджиева.

Там, където дискусиите се избягват умишлено, всяка дума трябва да бъде уловена.

“Изисква търпение, голяма концентрация, любопитство към това, което се случва, чувство за мярка в разговорите, добър слух, за да реагираш бързо на казаното и, разбира се, чувство за хумор - там, където може да се прояви”, коментира Аделина Радева.

Във финала на Избори 2021 ще се включат познати лица, чиито анализа и гледни точки са останали значими във времето.

Извън всичко планирано остава мястото за импровизацията. Пулсът на изборния ден остава в ръцете на професионалистите - Добрина Чешмеджиева, Бойко Василев, Аделина Радева. И изненади не са изключени. Както Аделина казва: “От гостите си съм научена винаги да очаквам всичко. Надявам се и те да са приели факта, че могат да очакват всичко от мен”.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започна Седмицата на модата в Париж
Започна Седмицата на модата в Париж
София е домакин на инициативата "Три морета"
София е домакин на инициативата "Три морета"