НОВИНИ

Избягалият вълк от хасковския зоопарк е нахапал дете преди да бъде заловен

bnt avatar logo
от БНТ
20:48, 12.02.2022
Чете се за: 02:15 мин.
У нас
Слушай новината

Вълкът, който преди 2 дни избяга от хасковския зоопарк, бе заловен късно снощи. В акцията по издирването на животното участваха служители на общинското предприятие "Екопрогрес" и полиция.

Снощи вълкът е бил издебнат и упоен. Сега е настанен в по-сигурна клетка. Преди два дни, когато изчезна, от общината обявиха, че е починал, тъй като е болен и стар. После признаха, че е избягал, като е изровил дупка под оградата.

"Първоначално бях подведен от служителите на зоопарка, че вълкът е в клиника, но се оказа в крайна сметка, че вълкът е избягал", обясни Щерьо Янев, управител на ОП "Екопрогрес".

Вълк избяга от зоопарка в Хасково

Родители сигнализираха, че избягалият вълк е ухапал 14-годишната им дъщеря, докато се разхождала с приятели. Хищникът излязъл от гората и захапал първо якето на детето, после крака.

"Раните са от захапването на зъбите може би на 5 - 6 места. В момента е с 5 превръзки на краката, отпред и отзад на двата крака, най-дълбоката рана е на прасеца. Физическите травми ще минат, но психологическите кога ще минат, не знам кога ще минат", разказа Мария Атанасова, майка на пострадалото момиче.

От общината заявиха, че ще коментират, когато приключи проверката по случая с избягалия вълк. Това не е първият подобен случай. Преди година избяга вълчица, която бе настанена в зоопарка, след като е била отглеждана от хора. Новината, че хищникът е заловен днес напълни зоопарка с посетители, любопитни да го видят.

"Дойдохме да видим, обаче гледаме, че клетката е празна и все още не знаем какво е станало с вълка", обясни Мариана Марчева.

Той обаче през целия ден не излезе от вътрешността на новата си клетка.

Репортер: Цанка Семерджиева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Челси спечели за първи път Световното клубно първенство
Челси спечели за първи път Световното клубно първенство
Балкан спечели двубоя с Левски в столицата
Балкан спечели двубоя с Левски в столицата