НОВИНИ

Изхвърлиха доживот Фарук Коджа от футбола в Турция

Тежката санкция на вече бившия президент на турския Анкарагюджу, който получи и глоба в размер на 69 хил. долара, беше наложена заради действията му след края на мача в понеделник вечер на столичани срещу Ризеспор, когато Коджа нахлу на терена и удари главния съдия Халил Умут Мелер

изхвърлиха доживот фарук коджа футбола турция
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
10:22, 15.12.2023
Чете се за: 02:05 мин.
Спорт
Слушай новината

Дисциплинарната комисия на Турската футболна федерация отстрани бившия президент на Анкарагюджу Фарук Коджа от футболни дейности до живот за побоя над съдия след мач от националното първенство, съобщиха от централата.

Други членове на ръководството на клуба получиха предупреждения и глоби. Комисията също така реши, че Анкарагюджю трябва да плати глоба от 2 милиона турски лири (69 хиляди долара), а в допълнение следващите пет домакински мача на отбора ще се играят без фенове и официални лица на клуба.

Президентът на Анкарагюджу Фарук Коджа нападна рефера Халил Умут Мелер на терена след последния съдийски сигнал при равенството 1:1 в домакинския мач от Суперлигата срещу Ризеспор на 11 декември в Анкара.

Съдията, който падна на земята, беше ритан в последвалото меле, което се случи, когато фенове нахлуха на терена, след като Ризеспор отбеляза изравнителен гол в последната минута.

По-късно прокуратурата в Анкара издаде заповед за арест на президента на Анкарагюджю, а на 12 декември той подаде оставка от поста. Вчера Турската прокуратура образува наказателно дело срещу него за побоя над съдията.

В същото време инцидентът с арбитъра Халил Умут Мелер доведе до това, че Турската футболна федерация прекрати мачовете от местното първенство, вече обяви, че те ще бъдат подновени на 19 декември.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Европейската гимнастика стартира нова Европейска купа по художествена гимнастика
Европейската гимнастика стартира нова Европейска купа по художествена гимнастика
Кирил Петков: В понеделник и вторник НС ще заседава извънредно, не приемаме условията на "Възраждане"
Кирил Петков: В понеделник и вторник НС ще заседава извънредно, не приемаме условията на "Възраждане"