НОВИНИ

Изключват Кирил Добрев от БСП, той с първи коментар

кирил добрев изключването партията последното убежище страха
bnt avatar logo
от БНТ
13:35, 29.12.2021
7558
Чете се за: 01:47 мин.
У нас
Слушай новината

Изключването от партията е последното убежище на страха. Затова и винаги съм бил против тази мярка по повод на други хора. Е, днес дойде и моят ред да бъда изключен - анонимно, на подпис, с измислени мотиви, без да бъда изслушан. Няма изненада, това ръководство толкова си може. Това заяви в личния си профил в социалната мрежа Фейсбук Кирил Добрев. Повод за неговия коментар е новината за изключването му от БСП.

"Четвърто поколение съм социалист по сърце, не по партийни решения и никой не може да ми извади членството от сърцето. Оставам лоялен на моята единствена партия - БСП. Останалото няма значение", посочва в своя коментар Добрев.

Изключването на Добрев е поискано от Изпълнителното бюро на партията в свикано извънредно и на подпис заседание.

Сред част от изтъкнатите мотиви са откритото противопоставяне на решенията на Националния съвет, множеството медийни изяви, използвани за вътрешнопартийни цели и създаване на негативен образ на БСП; както и участието на Добрев в публични действия, които "уронват обществения престиж на партията", научи "По света и у нас".

Към мотивите е добавено още - използването на влияние върху структури и кадри за реализиране на лични и корпоративни интереси; както и подпомагане изграждането на структури на нови политически проекти. Приложени са документи, подписка от социалисти, както цитати от медийни изявления на Добрев.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
2000 души са получили ваксина в "Пирогов" за последните 7 дни, сред тях 150 деца
2000 души са получили ваксина в "Пирогов" за последните 7 дни, сред тях 150 деца
Малък фен отбеляза края на битката си с левкемията по време на мач (Видео)
Малък фен отбеляза края на битката си с левкемията по време на мач (Видео)