Израелски военни учени преобразуват просто устройство за дишане във вентилатор

от БНТ , Източник: БГНЕС
16:14, 17.04.2020
Чете се за: 01:01 мин.
Близък Изток
израелски военни учени преобразуват просто устройство дишане вентилатор

Тъй като броят на случаите с коронавирус продължава да расте, израелското министерство на здравеопазването е поръчало 1000 модерни монитора, разработени от военните, които ще помогнат за превръщането на прости устройства за регулиране на дишането в респиратори, съобщи в. „Джерусалем пост“.

На фона на опасенията, че броят на пациентите, нуждаещи се от респираторна помощ, може да надвиши броя на наличните респиратори, израелското военно ведомство заедно с различни компании в отбранителната индустрия започнаха производството на вентилатори, разработени от Израел.

81-тото технологично звено на Дирекция за военно разузнаване работи по разработването на защитни средства и импровизирано медицинско оборудване, за да подпомогне здравните работници в борбата срещу смъртоносния вирус, отнел около 141 живота.

Преди четири седмици звеното започна да работи за намирането на начин за преобразуване на машините CPAP – за непрекъснато положително налягане в дихателните пътища - които се използват от от първите оказващи помощ лекари на хора с лек дихателен дистрес.

„Четири седмици след основното клинично изпитване на продукта, 100 системи ще бъдат прехвърлени в болница „Шеба“и има още такива, които са готови“, каза майор С., добавяйки, че мониторите са резултат от съвместната работа на болница „Шеба“ и военното разузнаване ,

„Започнахме разработката с разбирането, че разработваме продукти в свят, в който няма доставки“, каза той.

Медицинските специалисти предупреждават, че CPAP машините не трябва да се използват на хора с коронавирус, тъй като те не могат да заместят вентилаторите и могат да отделят капчици вирус във въздуха, което може да зарази медицинските специалисти, които посещават пациента.

Системата е тествана на симулатор, който симулира затрудненото дишане на пациенти с коронавирус.

Отдел 81 работи с различни болници и здравното министерство по технологични аспекти, включително производство на хиляди маски за лице и 50 микробуса с вътрешни сепаратори за защита на шофьорите от заразени пациенти, както и софтуер за управление на информацията за лабораторни тестове за коронавирус.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Сдружение на топлофикациите: Парното няма да поскъпва, а ще поевтинява
Сдружение на топлофикациите: Парното няма да поскъпва, а ще поевтинява
Петима души медицински персонал и пациент са с COVID-19 във Видин
Петима души медицински персонал и пациент са с COVID-19 във Видин