НОВИНИ

Извършителят на убийството в Гоце Делчев е с 6 присъди, жертвата - с 15

извършителят убийството гоце делчев присъди жертвата
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:03, 03.08.2023 (обновена)
Чете се за: 03:00 мин.
У нас
Слушай новината

Жертвата и извършителят на убийството вчера призори в Гоце Делчев са криминално проявени, имат влезли в сила присъди и са лежали са в затвора. Това стана ясно от брифинг на прокурор Ирина Аспарухова и старши комисар Георги Кандев - директор Областната дирекция на МВР.

Двама души са задържани за убийството на мъж в Гоце Делчев

Късно вчера като обвиняеми за убийството на 39-годишния мъж в Гоце Делчев са привлечени две лица – жена на 21 г. от Гоце Делчев и мъж на 37 г. от Божурище (на снимките). Срещу тях е повдигнато обвинение за убийство, като обвинението срещу мъжа е за убийство в условията на опасен рецидив. И двете лица са задържани за 72 часа, като днес е внесено искане за постоянен арест, обяви прокурор Ирина Аспарухова.

„В хода на разследването е установено, че последната комуникация на жертвата е била с обвиняемата, с която са се разбрали да се видят на инкриминираното място. Тя е пристигнала с обвиняемия. По отношение на жертвата е нанесен удар с нож в областта на шията, по данни на съдебния лекар прерязана е сънната артерия на жертвата. Незабавно двамата са се отдалечили тичешком. Прибрали са се в жилището на обвиняемата в Гоце Делчев, са укрили ножа, а след незабавно са взели първия автобус и са се укрили в София, където са задържани“, обяви прокурор Аспарухова.

По отношение на жертвата старши комисар Кандев обясни, че мъжът е криминално проявен по линия на кражби, наркотици, привличан е като обвиняем за шофиране след употреба на наркотици, кражба на ток. Има три криминални регистрации, има влезли в сила 15 присъди, 14 са от Районен съд - Гоце Делчев. Има 11 броя ефективни присъди за притежание на наркотици, противозаконно отнемане на МПС, лицето е лежало в Бобов дол през 2019 г.

Снимки: БТА

Извършителят също е с богато криминално минало – същият е криминално проявен по линия на кражби, наркотици и грабежи, както и за извършител на средна телесна повреда, лежал е в затвора в Бургас. На съвместния брифинг на полицията и прокуратурата стана ясно още, че самопризнания няма, описан е само механизмът на престъплението.

Мярката за неотклонение на двамата задържани за убийството ще се гледа от 16.30 ч. днес в Окръжния съд - Благоевград.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия се провали с гръм и трясък и отпадна още в груповата фаза на дамския Мондиал
Германия се провали с гръм и трясък и отпадна още в груповата фаза на дамския Мондиал
Министърът на културата награди Анджела Родел за принос за популяризиране на българската култура
Министърът на културата награди Анджела Родел за принос за популяризиране на българската култура