НОВИНИ

Джак Дрейпър отпусна само четири гейма на Илкел по пътя си към полуфиналите на Sofia Open 2023

Борил Гочев
от Борил Гочев
17:46, 09.11.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
джак дрейпър отпусна четири гейма илкел пътя полуфиналите sofia open 2023
Слушай новината

Британецът Джак Дрейпър стана вторият участник в полуфиналите на тазгодишния Sofia Open, след като елиминира участващия с "уайлд кард" турчин Джем Илкел.

Четвъртата ракета на Великобритания не остави никакви шансове на своя съперник и го победи убедително с 6:2, 6:2 за 77 минути игра.

Дрейпър контролираше напълно двубоя в зала "Арена София" и осъществи общо четири пробива в хода на мача срещу нито един на сметката на Илкел, за когото това бе дебют в четвъртфиналите на надпревара от календара на АТР.

По този начин левичарят от Сътън достигна до финалната четворка в София при дебюта си в България, а от участие в неговия дебютен финал в АТР го дели единствено дуел срещу Ян-Ленард Щруф, който по-рано днес елиминира в три сета унгареца Фабиан Марожан.

За Джак Дрейпър това ще бъде втори полуфинал през годината след този в Аделаида през месец януари, а благодарение на силното си представяне в България през тази седмица британеца ще се изкачи и с близо 20 места в световната ранглиста.

В същото време загубата за Джем сложи точка на неговото участие на Sofia Open 2023, което той обаче изпраща с много позитивни емоции, след като за пръв път в кариерата си записа последователни победи в основна схема на ниво АТР и игра на първия си четвъртфинал на турнир от подобен ранг като Sofia Open.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Германия няма да толерира антисемитски прояви, заяви Шолц
Германия няма да толерира антисемитски прояви, заяви Шолц
Отложеният мач между Марсилия и Лион ще се изиграе на 6 декември
Отложеният мач между Марсилия и Лион ще се изиграе на 6 декември