НОВИНИ

Джейлън Брънсън вкара рекордните в кариерата си 50 точки за победата на Ню Йорк Никс над Финикс Сънс

Сан Антонио Спърс сложи край на серията си от 18 поредни загуби с успех над Лос Анджелис Лейкърс

Джейлън Брънсън Ню Йорк Никс Финикс Сънс
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:56, 16.12.2023
Чете се за: 04:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Плеймейкърът на Ню Йорк Никс Джейлън Брънсън вкара девет тройки от девет опита по пътя си към общо 50 точки за победата със 139:122 като гост на Финикс Сънс.

За Брънсън това е рекорд в кариерата, като той бе точен при 17 от всичките си 23 стрелби от игра, а нюйоркчани вкараха общо 17 тройки от едва 29 шута от далечна дистанция.

До края на третата четвърт, който дойде при 99:97 в полза на Финикс, срещата в пустинята на щата Аризона бе равностойна, като двата отбора разменяха водачеството.

Ню Йорк обаче започна последния период със серия от 19:7 точки, която се оказа повратният момент в двубоя.

Освен Брънсън, солиден мач за победителите направиха и другите двама лидери на тима - Джулиъс Рандъл и Ар Джей Барет, които завършиха с 23 и 21 точки съответно.

За Финикс Кевин Дюрант вкара 29 точки, 28 прибави Девин Букър, а Юсуф Нуркич направи "дабъл-дабъл" от 21 точки и 12 борби, но "слънцата" загубиха още в петата минута на мача новото си попълнение Брадли Бийл заради контузия.

Сан Антонио Спърс прекъсна серията си от 18 поредни загуби с домакинска победа със 129:115 над Лос Анджелис Лейкърс.

"Шпорите" бяха поведени в мача от крилото Девин Васел с 36 точки, а още шестима техни играчи завършиха с двуцифрен актив. Новобранецът Виктор Уембаняма, който бе взет под номер 1 в драфта, приключи с 13 точки и 15 борби. Келдън Джонсън вкара 17 точки, а Зак Колинс прибави 16 от пейката.

За тима на Лейкърс ветеранът ЛеБрон Джеймс се отчете с 23 точки и 14 борби. Остин Рийвс вкара още 22 точки, а с 20 приключи Руи Хачимура.

В дербито на върха в класирането на Източната конференция водачът Бостън Селтикс постигна домакински успех със 128:111 над преследвача Орландо Меджик.

"Келтите" влязоха малко по-мудно в мача, но в края на първата четвърт успяха да излязат напред в резултата и до края на срещата преднината им почти не спря да расте.

За победителите Джейсън Тейтъм бе най-полезен с 30 точки, а страхотен коефициент на полезно действие показа резервният гард Пейтън Причард, който вкара 21 точки от едва 10 стрелби.

В тима на Орландо най-резултатен с 19 точки бе Джейлън Съгс, а по 17 вкараха Франц Вагнер и Коул Антъни.

Във Филаделфия Джоел Ембийд вкара 35 точки и овладя 13 борби в рамките на първите три четвърти за победата на Севънти Сиксърс със 124:92 над гостуващия Детройт Пистънс.

Ембийд, който е лидер при реализаторите в НБА със средно 33,8 точки на мач, за трети пореден двубой не игра в последната четвърт заради убедителния аванс на тима.

Родения в Камерун център бе подпомогнат от Тайрийс Макси, който вкара 19 точки, а Маркъс Морис завърши с 15 точки от пейката, като вкара и петте си стрелби от тройката.

За тима на Детройт, който инкасира 22-ра поредна загуба, центърът Джеймс Уайзман бе най-полезен с 20 точки и 13 борби.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
БНТ по следите на паметника: Къде са демонтираните фигури?
БНТ по следите на паметника: Къде са демонтираните фигури?
Борисов: Компромисите в името на Шенген са определящи за сегашното управление
Борисов: Компромисите в името на Шенген са определящи за сегашното управление