НОВИНИ

Джокович оцеля в трилър с Баутиста Агут и е финалист в Синсинати

Борил Гочев
от Борил Гочев
11:14, 29.08.2020
Чете се за: 01:46 мин.
Тенис
джокович оцеля трилър баутиста агут финалист синсинати

Световният номер 1 беше само на няколко точки от отпадане, но благодарение на голямата си класа и борбени си дух, измъкна полуфиналния сблъсък с Роберто Баутиста-Агут.

Мачът започна по-добре за испанския тенисист, който се възползва от колебание в играта на сърбина, за да пробие за 2:1.

Джокович обаче реагира моментално и на свой ред взе подаването на съперника си, за да изравни за 2:2.

При 3:3 обаче нова порция от грешки на световния номер 1, предостави възможност на испанеца да вземе аванс в сета. Грешка от бекхенд на сърбина и Баутиста-Агут отново поведе с пробив при 4:3.

Последва тежък гейм за испанеца, в който той отрази точка за пробив и в край на сметка поведе с 5:3. До края на сета нямаше нови изненади и по този начин Агут го спечели с 6:4, за да се доближи на само един от успеха.

В почивката между сетовете Джокович отскочи до съблекалнята, за да вземе лекарства, които да облекчат болките във врата.

Впоследствие при 2:1 в негова полза, Ноле поиска и физиотерапевт, който да масажира проблемната област.

След оказаната помощ, Джокович излезе преобразен на корта и веднага проби за 3:1, а също така пропусна и два брейкбола за 5:1.

Междувременно Баутиста-Агут се съвзе и дори успя да върне пробива, за да намали пасива си до 3:4, а след това и да стигне до изравняване.

В десетия гейм на сета, испанецът сервираше за оставане в частта, но Джокович поведе с 0:40 и успя да възстанови паритета в сетовете след 6:4.

Решителната част започна с ранен пробив за Баутиста-Агут, който обаче бе моментално върнат от сръбския тенисист, за да бъде изравнен резултата при 2:2.

Джокович продължи да вдига нивото на играта си и осъществи нов пробив за 4:2, а след като отрази възможност за рибрейк пред Агут, се доближи само на гейм от успеха.

Сервирайки за мача, Ноле обаче показа колебания и изостана с 0:40, а след нова негова грешка Баутиста-Агут стигна до пробив, за да стане резултата 4:5.

Последва нов обрат в двубоя, тъй като испанецът първо изравни за 5:5, а после за втори пореден път проби Ноле, за да поведе с 6:5.

Световният номер 1 обаче оцеля и докара мача до тайбрек, който щеше да определи победителя. В дългия гейм Джокович показа класа и след 7:0 точки стигна до 22-ия си пореден успех през 2020-та.

По този начин Джокович продължава без загубен мач през настоящия сезон, а също така прекъсна серията на Баутиста-Агут от три поредни успеха в преките им двубои на твърди кортове.

В другия полуфинал Милош Раонич надигра Стефанос Циципас със 7:6(5), 6:3 и ще спори с Новак Джокович за първия трофей след рестарта на сезона в мъжкия тенис.

В първия сет, Циципас пропусна сетбол при 6:5 в негова полза, а в последвалия тайбрек Раонич беше по-хладнокръвен и след 7:5 точки поведе в сетовете.

Във втория сет канадския тенисист реализира ранен пробив за 3:1 и до края на двубоя не изпусна инициативата, за да стигне до крайния успех.

Любопитното е, че във важните моменти гръцкия тенисист правеше грешки при краката при изпълнение на сервис. Това се случи на три пъти като в два от случаите дойде в решителни моменти, които предопределиха крайния изход от двубоя.

Големият финал между Новак Джокович и Милош Раонич е тази вечер от 20 часа българско време.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Отпускат 56,6 млн. лв. за животновъди и картофопроизводители
Отпускат 56,6 млн. лв. за животновъди и картофопроизводители
Славия привлече младок от Динамо (Загреб), ненужен от Ботев също пред трансфер
Славия привлече младок от Динамо (Загреб), ненужен от Ботев също пред трансфер