НОВИНИ

Джокович отбеляза с бърза победа завръщането си в Австралия

Новак Джокович започна с победа участието си в индивидуалната надпревара на тенис турнира в Аделаида.Сърбинът победи Констан Лестиен от Франция с 6:3, 6:2 в първия си мач в Австралия, след като бе депортиран от страната преди близо година.
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:14, 03.01.2023
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
Слушай новината

Новак Джокович започна с победа участието си в индивидуалната надпревара на тенис турнира в Аделаида.

Сърбинът победи Констан Лестиен от Франция с 6:3, 6:2 в първия си мач в Австралия, след като бе депортиран от страната преди близо година. Джокович бе подкрепян бурно от своите фенове по трибуните.

"Радвам се, че се върнах в Австралия. Благодаря на всички, че ме приехте по начин, за който можех да мечтая. Ако трябва да избере една страна, в която съм имал най-голям успех и която се е отнасяла към мен по най-добрия начин, това е тук. Тук спечелих първия си Голям шлем през 2008 и имам девет титли на Откритото първенство на Австралия. Имал съм епични мачове", коментира след мача 35-годишният Джокович.

В следващия кръг на турнира Джокович ще се изправи срещу друг французин - Куентин Алис, който се наложи над австралиеца Джордан Томпсън с 6:3, 6:4.

Даниил Медведев също се класира за втория кръг след успех срещу италианеца Лоренцо Сонего със 7:6 (6), 2:1, при което съперникът му се отказа заради контузия на дясната ръка. Руснакът спаси девет сетбола в първия сет, за да спечели в крайна сметка победата.

"Това беше лудост. Може би за първи път в кариерата си спасявам девет сетбола. Какъв мач за началото на годината! За съжаление не завърши по най-добрия начин за всички, въпреки че играхме час и 40 минути, но съм щастлив, че продължавам напред", каза още Даниил Медведев, който ще играе за място на четвъртфиналите срещу сърбина Миомир Кецманович.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Какво време ни очаква през януари?
Какво време ни очаква през януари?
Засилено полицейско присъствие заради трафика по пътищата и днес
Засилено полицейско присъствие заради трафика по пътищата и днес