НОВИНИ

Джокович получи трофея за най-добър тенисист през 2021 г.

джокович получи трофея добър тенисист 2021
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
19:39, 15.11.2021
Чете се за: 01:50 мин.
Спорт
Слушай новината

Сърбинът Новак Джокович получи трофея за най-добър тенисист през 2021 г.

Ноле, който завършва и тази кампания като лидер в ранглистата, ликува с въпросното отличие за рекорден седми път, подобрявайки постижението на американеца Пийт Сампрас от 6 трофея.

"Бях малко момче, когато видях Пийт Сампрас да печели за първи път трофея за номер 1 през годината. Това е първият ми спомен от тениса и веднага се влюбих в играта", заяви на италиански развълнуваният Джокович.

Награждаването на Ноле се случи след първия му мач от Финалите на АТР за тази година. Джокович стартира в турнира с победа с 2–0 сета срещу Каспер Рууд (Норвегия).

Джокович взе трудно първата част след 7-6 (4), а във втория сет записа убедителното 6-2 гейма срещу 8-ия в настоящото подреждане на АТП.

В другия мач от първия кръг на тази група сили ще премерят шампионът от 2019 година Стефанос Циципас (Гърция) и Андрей Рубльов (Русия), срещата е насрочена за 22:00 часа българско време тази вечер.

Състезанието се провежда в Торино (Италия). Мачовете се играят на твърд корт, на закрито като надпреварата ще завърши на 21 ноември. Регламентът предвижда групова фаза (2 карета), полуфинали и двубой за титлата. "Пала Алпитур" приеме срещите от състезанието.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сбъркани протоколи, опашки и напрежение при предаването на изборните книжа в страната (Обзор)
Сбъркани протоколи, опашки и напрежение при предаването на изборните книжа в страната (Обзор)
Социолозите предричат четворна коалиция
Социолозите предричат четворна коалиция