НОВИНИ

Джокович преодоля нидерландец за 1/4-финал в Астана

джокович преодоля нидерландец финал астана
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:03, 06.10.2022
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Новак Джокович се класира за четвъртфиналите на тенис турнира от сериите АТП 500 в Астана, Казахстан. Бившият номер 1 в света при мъжете даде само четири гейма на Ботик ван де Зандсхулп за крайното 6-3, 6-1 за около един час и десет минути игра.

Вчера шампионът от Тел Авив се разправи с чилиеца Кристиан Гарин на старта, печелейки с 6-1, 6-1, като днес се оказа твърде сериозно предизвикателство и за нидерландеца Ван де Зандсхулп. Първият сет бе решен след един-единствен пробив за Джокера, дошъл в шестия гейм. Оттам-нататък той запази хладнокръвие и не позволи на съперника да се завърне в резултата.

Втората част мина изцяло под диктовката на Ноле, който загуби първия гейм в сета, но след това спечели шест безответни за крайния успех. Четвъртият в схемата завърши с чудесен процент на спечелени точки на първи сервис – 80%, като спаси и двете точки за пробив пред Ван де Зандсхулп. В спор за място на полуфиналите сърбинът ще играе с руснака Карен Хачанов, който по-рано обърна финалиста от Тел Авив Марин Чилич.

Седмият поставен Хуберт Хуркач отстрани представителя на домакините Александър Бублик и ще играе със Стефанос Циципас в последните осем на турнира. Адриан Манарино е съперник на Андрей Рубльов в горната половина, а последният четвъртфинал ще бъде определен от сблъсъка между Емил Руусувуори и Даниил Медведев, втори в схемата. Победителят ще се изправи срещу Роберто Баутиста-Агут.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи:

Instagram: https://go.bnt.bg/instagram

Facebook: https://go.bnt.bg/facebook

LinkedIn: https://go.bnt.bg/linkedin

TikTok: https://go.bnt.bg/tiktok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Футболните национали до 15 години вкара четири гола на връстниците си от Словакия
Футболните национали до 15 години вкара четири гола на връстниците си от Словакия
Трета жертва след руския удар срещу Запорожие
Трета жертва след руския удар срещу Запорожие