НОВИНИ

Джокович се надява Дел Потро да се върне на корта

Борил Гочев
от Борил Гочев , Източник: БГНЕС
15:12, 27.08.2020
Чете се за: 00:50 мин.
Тенис
джокович надява дел потро върне корта

Бившият номер 3 в ранглистата Дел Потро счупи дясната си капачка през 2018 и получи нова фрактура по време на надпреварата в Куинс миналата година.

Световният номер 1 Новак Джокович заяви, че се надява Хуан Мартин Дел Потро да може да се завърне към турнира, след като арнжетинецът се подложи на трета операция на коляното в сряда.

„Той е вероятно един от малкото тенисисти, които нямат късмет и страдат често от контузии. Качеството на неговия тенис и предвид продължителността му, тя вече е невероятна, но е наистина тъжно да изпитва такива затруднения“, каза Ноле след четвъртфиналната си победа над Ян-Ленард Щруф на турнира Western & Southern Open в Ню Йорк.

След титлата на Ю Ес Оупън през 2009, Дел Потро се подложи на три операции на лявата китка и още една на дясната си, но успя да се върне в Тура във всеки един от въпросните пъти.

„Кулата от Тандил“ достигна до финала на Флъшинг Медоус през 2018 и спечели Мастърса в Индиан Уелс през същата година, за да достигне до най-високото в кариерата си трето място, но проблеми с лактите го свлякоха до 132-о място.

„Неговият боен дух и издръжливост е нещо, което е много вдъхновяващо за мен и всички останали. Той е нежен гигант, много приятен човек. Знам, че вероятно няма човек, който иска да играе тенис повече от него в момента и съм сигурен, че той прави всичко възможно това да се осъществи в скоро време“, добави още 17-кратният шампион от Шлема.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Оставиха в ареста мъжа, който преби и стреля по шофьор на пътя край Добрич
Оставиха в ареста мъжа, който преби и стреля по шофьор на пътя край Добрич
Още двама от обитателите на дома за стари хора „Възраждане“ в Русе пребориха коронавируса
Още двама от обитателите на дома за стари хора „Възраждане“ в Русе пребориха коронавируса