НОВИНИ

Джокович се завърна на корта с драматична победа в Дубай

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:57, 28.02.2023
Чете се за: 02:15 мин.
Спорт
новак джокович мога искам добър старт
Слушай новината

Световният №1 в мъжкия тенис Новак Джокович се завърна с драматична победа, елиминирайки с 6:3, 3:6, 7:6 (1) чеха Томаш Махач на старта на турнира от сериите АТР 500 в Дубай.

За сърбина това бе първи двубой след триумфа му на Australian Open преди близо месец, но определено Ноле трябваше да поработи сериозно, за да пречупи световния №130.

В първия сет Джокович реализира два пробива срещу само един за Махач, за да сложи точка на спора в първата част след 6:3 в своя полза.

Чехът обаче отговори подобаващо и във втория сет беше по-добрият тенисист на корта и на свой ред спечели втората част с 6:3, изравнявайки резултата в сетовете.

Решителната трета част беше равностойна, като Джокович и Махач си размениха пробиви в средата на сета и в крайна сметка победителят трябваше да бъде определен в тайбрек. В дългия гейм обаче класата на сърбина си каза думата и след 7-1 точки в своя полза световният №1 си заслужи място в осминафиналите, където ще играе срещу нидерландеца Талон Гриекспор.

С победа в Дубай потегли и друг от фаворитите за титлата Даниил Медведев, който се наложи с 6:4, 6:2 на щастливия губещ от квалификациите Матео Арналди от Италия. В спор за място на четвъртфиналите руснакът, който вече се намира в серия от 10 поредни успеха ще играе срещу Александър Бублик, който по-рано днес победи Александър Лазаров, след като българинът се отказа заради травма.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В "Референдум": 39% със сигурност ще гласуват на изборите, 28% се колебаят
В "Референдум": 39% със сигурност ще гласуват на изборите, 28% се колебаят
Александър Лукашенко пристигна на посещение в Китай
Александър Лукашенко пристигна на посещение в Китай