Джоузеф Диксън се обърна към феновете на Левски и критиците си

от БНТ
11:25, 20.06.2021
Чете се за: 04:20 мин.
Спорт
Джоузеф Диксън
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Кандидат-купувачът на Левски Джоузеф Диксън излезе с официално изявление, в което потвърди отново намерението си за бъдещето на "синия" клуб. Той се обърна към всички критици, които не одобряват проекта, предложен от него.

Джоузеф Диксън изрази намерение скоро отново да пристигне в София, за да финализира сделката.

Според писмото инвеститорът очаква договора от адвокатите на Левски, който се надявал да получи и да разгледа в САЩ в началото на миналата седмица, докато същевременно урежда другите по-комплексни и сложни компоненти на сделката.

Ето какво гласи писмото на Диксън, изпратено до БТА:

До феновете на Левски София,

На 8 юни представих на клуба (ПФК Левски София) документи от базирана в САЩ финансова институция, които включваха определени срокове, цели и времеви рамки за предложените от мен инвестиции от над 240 милиона долара на ПФК Левски София.

За последния месец чух местни бизнесмени, политици, собственици на клубове, журналисти и бивши играчи да критикуват публично предложения от мен проект на Левски. Дълбоко оценявам и уважавам мнението и теориите им, въпреки че трябва да призная, че някои бяха доста комични, но все още очаквам някой от тях да предложи алтернативна опция или съществена финансова подкрепа за клуба, или да излезе със стратегия, с която да извади клуба от ситуацията, в която е попаднал в последната малко повече от година.

Предизвиквам тези хора, които твърдят, че са силно загрижени за бъдещето на клуба, но които са стояли и са гледали как той изпада във финансов колапс пред очите им, да предложат алтернативна стратегия на този, която аз дадох.

Също така предизвиквам критиците с техните скептични предположения логично и рационално да обяснят как точно чуждестранен инвеститор ще успее да "измъкне" нещо в краткосрочен план от организация с отрицателни финансови потоци, сериозни дългове и никакви средства.

Докато чакам критиците да съберат "идеите" си и да дадат на феновете на Левски техните "решения", бих искал през тази седмица да ви представя нашия план за Левски, който ще ви бъде предоставен, с огромната надежда, че местната бюрокрация и дълбоко вкоренения вътрешен скептицизъм няма да блокира, а с това и да попречи тази сделка да бъде осъществена и клубът да получи надежда и солиден инвестиционен план, който заслужава и от който отчаяно се нуждае.

Може би общата реакция през последния около месец към предложените от нас инвестиции в Левски София показват на всички много ясно и точно защо директните чуждестранни инвестиции в България, уникална и много красива страна с безграничен потенциал, съставляват толкова малка част от Брутния вътрешен продукт.

Продължаваме да чакаме договора от адвокатите на Левски, който с оглед на ограниченото време за подготовка на отбора, очаквахме да получим и да разгледаме в САЩ в началото на миналата седмица, докато същевременно уреждаме другите по-комплексни и сложни компоненти на сделката.

Искрено се надяваме, че това няма да доведе до допълнително отлагане на така нужната финансова инжекция за клуба.

Очаквам да дойда отново в София много скоро, за да започнем този проект и да върнем този велик клуб на мястото, на което трябва и заслужава да бъде.

Джоузеф У. Диксън

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Милуоки отстрани Бруклин и очаква съперника си във финала на Изток
Милуоки отстрани Бруклин и очаква съперника си във финала на Изток
Самоук майстор направи ювелирен велосипед
Самоук майстор направи ювелирен велосипед