НОВИНИ

Джудистите ни възхитени от работата с новия мениджър

борис георгиев даниел дичев отпаднаха старта турнира джудо париж
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:25, 21.02.2022
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Националите ни по джудо изказаха задоволство от работата с новия главен мениджър на тима Ален Шмит, който е на лагер с отбора в Пазарджик.

Преди седмица френският специалист подписа договор с федерацията до Олимпийските игри Париж 2024.

"Първите ми впечатления са безкрайно положителни. Личи си, че има мотивацията и иска да ни помогне. От изминалите няколко тренировки се вижда, че има знанията и уменията да го направи", каза лидерът на тима Ивайло Иванов.

На сбора, воден от селекционера Георги Георгиев, занимания водят над 30 състезатели. А подготовката им е фокусирана върху първото сериозно изпитание за годината – европейското първенство в София в края на месец април.

"В нашия отбор от известно време се усеща едно липсващо звено и заради него изоставаме от големите отбори в джудо. А именно специалист на световно ниво, който да допринесе за нашето развитие в тактически и технически план. Впечатлението ми от Ален Шмит е, че той може да е точно този, който да развие потенциала на всички нас и да достигнем поставените цели. Не само индивидуално, но и като отбор. В момента в треньорския щаб разполагаме с доста успешни атлети, като Георги Георгиев, бронзов медалист от Олимпийските игри, и Ален Шмит, призьор от световни първенства. Самият факт, че пред нас по време на тренировка стоят тези хора, мотивира целия отбор и всички ние даваме максимума от себе си. Лично за мен, това ще доведе до много добри резултати в близкото бъдеще", допълни Борис Георгиев.

Марк Христов добави, че отдадеността на френския специалист допълнително мотивира всички в залата.

"Впечатлен съм от непрекъснатото му желание да ни показва всичко, което е научил през годините - от техниките в джудото, до методиката на работа, която всеки състезател трябва да има", каза младият национал.

"Начинът, по който мисли и води тренировките, ни показва, че ще вървим в правилната посока", бе и мнението на Божидар Темелков.

Тимът ще остане на подготовка в Пазарджик до Европейската купа в Прага (5-6 март).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Дори лек случай на COVID-19 може да увеличи риска от сърдечно-съдови проблеми
Дори лек случай на COVID-19 може да увеличи риска от сърдечно-съдови проблеми
Божинов: Нямам търпение да се завърна на "Герена" - моя дом!
Божинов: Нямам търпение да се завърна на "Герена" - моя дом!